Flip de beer logeert bij Juf Maike

Flip de beer logeert bij Juf Maike

Flip de beer mocht een weekend bij Juf Maike logeren! Ik vroeg hem naar zijn bevindingen, hij schreef er een blog over dat ik met jullie mag delen.

Flip de beer logeert bij Juf Maike

Al weken was ik aan het wachten tot ik eindelijk bij Juf Maike mocht logeren. Ze stond helemaal onderaan de lijst! En hoewel ik het heel leuk vond bij alle kinderen, kon ik niet wachten om naar juf Maike te gaan. Ik weet namelijk dat zij nogal eens weekendjes weg gaat. En ik had wel zin om een keer op vakantie te gaan.

Eindelijk was het dan zo ver! Op een vrijdagmiddag nam juf Maike me mee naar haar huis. Daar aangekomen kwam ik gelijk in de grijpgrage handjes van haar peuter terecht. Ik dacht dat we meteen op reis zouden gaan, maar helaas moest juf Maike nog wat werken en de koffers pakken. Pffff, moest ik wachten. Daar heb ik dus echt een hekel aan!

Maar goed, wat later in de middag gingen we eindelijk op weg.

Lees ook: FLIP DE BEER GESIGNALEERD

In de auto

Het was gelukkig maar een uurtje rijden en ik zat op de fijne schoot van de peuter. Onderweg werd juf Maike nog gebeld door een of andere hoge pief. Sander Dekker heet hij ofzo? Ik snapte er niks van…

Lees ook: SANDER DEKKER BIJ JUF MAIKE IN DE KLAS

Gelukkig gingen we ook onderweg naar de Mc Donalds. Jammie, frietjes!!!

Op vakantie!

Eindelijk waren we er dan echt. Ik was op vakantie! Joehoe! Ik wilde natuurlijk meteen het zwembad in springen, maar ik moest per se eerst naar bed van juf Maike. Wat is ze streng! Ik ben blij dat ze mijn moeder niet is.

Flip de beer naar bed

Ik mocht samen met de peuter onder de douche. Hij kamde netjes mijn haar en deed mijn pyjama aan. Juf Maike las een verhaaltje voor over de vakantie. Dat kan ze dan wel weer goed zeg.
Ik kreeg een eigen bed in een eigen kamer, wow! Natuurlijk lag mijn knuffel bij me in de buurt. De peuter kon me een heerlijk kusje geven. Zo kon ik goed slapen.

Lees ook: KO GAAT LOGEREN. KEYNOTE EN IBOOKS

Mag ik nu naar het zwembad?

De volgende dag vroeg ik meteen of we gingen zwemmen. Maar nee hoor, we moesten eerst ontbijten en daarna koffie drinken op het terras. Wat supersaai zeg!!! Ik snap er ook niks van. Waarom willen grote mensen altijd eerst koffie drinken?

Flip de beer op vakantie

Gelukkig kreeg ik een slokje Fristi van de peuter. Door een rietje, jam. In het huisje gingen we de spullen ophalen en toen konden we eindelijk naar het zwembad! Ik ging wel tien keer van de hoge glijbaan af en elke keer ving de papa van de peuter mij weer op. Ik heb zo hard gegild van de pret, dat ik erna helemaal schor was.

In de speeltuin

Weet je wat ook tof was? Schommelen bij de speeltuin! Ik zat bij de peuter op schoot en werd hard heen en weer geslingerd door zijn papa. Maar toen viel ik ineens van de schommel af, zo op mijn kop, auw! Ik kreeg een enorme bult, zo groot had ik die nog nooit gezien. Ik kreeg een ijsje voor de schrik. Dat was dan wel weer lief.

Diner

Na het zwemmen mocht ik mee naar het restaurant. Dat was lang geleden! Ik kan me nog herinneringen dat we naar een pannenkoekenrestaurant gingen toen ik drie jaar werd. Maar dat was de laatste keer en nu ben ik al 5! Ik koos voor het kinderbuffet. En wat een lekkere dingen had je daar! Poffertjes, worstjes, frietjes, fruitsticks, frikadellen, kipnuggets en komkommertjes met tomaat. Die slijmerige groene snotjes hoefde ik niet hoor, veel te gezond! Ik at en at en at tot mijn buik ontplofte. Toen mocht ik nog even Bollo (ook een beer, grappig he) op de televisie kijken samen met de peuter. Kon ik lekker uitbuiken.

Lees ook: WEEKEND LANDAL HEIDEHEUVEL

Naar huis

De volgende dag moest ik helaas weer mee naar huis. Ik probeerde me nog te verstoppen in de kast op mijn slaapkamer. Maar juf Maike had me ontdekt. Jammer, ik wilde nog wel een paar dagen in mijn eentje blijven. Lekker uitrusten voordat ik weer naar die drukke klas moest. Bij een kind logeren is toch wel echt een stuk rustiger dan bij 30 van die schreeuwerds in de klas. Maar goed, de volgende dag moest ik toch weer bij juf Maike in de auto. En ach, ook wel weer gezellig in de klas.

Nu hoop ik dat ik de hele zomervakantie met juf Maike mee mag naar huis. Lekker ver weg op vakantie en foto’s maken. Voel ik me net een fotomodel.

Is Flip de beer ook al eens bij jullie geweest?