Forestia dierenpark en avonturenpark Ardennen

Forestia dierenpark en avonturenpark Ardennen

Forestia is eigenlijk geen dierentuin, maar meer een wildpark waar de dieren veel ruimte hebben, fijn om te zien! Naast het dierenpark is een avonturenpark waar je kunt klimmen. Leuke tip voor kinderen dus als je in de Ardennen bent.

Forestia

Het park Forestia ligt middenin het bos van Wallonië, vlakbij de stad Luik. Het park is het hele jaar open, alleen het restaurant niet. Als het geen vakantie is voor de Belgen, zoals in de meivakantie, is het avonturenpark niet open overdag, alleen in het weekend. Wij waren er op uitnodiging, dus konden we wel klimmen, maar goed om op te letten als je buiten de zomervakantie naar de Ardennen gaat. Het is goed bereikbaar met ruime parkeerplekken. Lees hier meer over het park.

Forestia dierenpark en avonturenpark Ardennen

Forestia avonturenpark

We mochten de dag starten in het avonturenpark. Omdat er een schoolreisje zou zijn die middag, werden we gevraagd om ‘s morgens te komen. Eenmaal daar was er juist (of ook?) een schoolreisje bij het klimpark. Toch werden we vriendelijk geholpen in het Nederlands.

Er zijn verschillende parcours die je kunt doen. Zo zijn er twee tochten voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Onze oudste van 8 jaar is niet zo groot en voor mij wel handig om ze allebei in de gaten te houden. Ze deden dus allebei die parcours. Onze jongste van 4 was alleen net te klein om de kabels goed los te halen en weer vast te klikken. En ik kon er vanaf de grond ook niet goed bij. Maar ik was alleen, dus had ook niet de mogelijkheid om te splitsen. Een tip dus: ga met meerdere volwassenen, dan kun je ook zelf klimmen, want dat had ik graag gedaan! Onze oudste vond het fantastisch en kon het ook heel goed zelf! Hij had ook prima een parcours voor oudere kinderen kunnen doen. Ze letten hierbij op je lengte. Als hij nog wat ouder is, kunnen we parcours samen klimmen, daar heb ik nu al zin in.

Onze jongste had het dan ook al snel koud. Ze kreeg koude handen van de kabels en het was die dag ook niet echt warm. Ik snapte het wel. Voor haar was het dus nog niet zo’n succes. Ik zou dan sneller kiezen voor een baan vanaf drie jaar, zoals wij in de Alpen deden. Deze mogelijkheid was hier niet. Wel konden jongere kinderen leuk spelen in het mierenpark. Ook een beetje klimmen, maar dan voor echt kleintjes. Helaas was onze dochter een beetje boos door de kou en wilde ze niet meer verder spelen. Het werd tijd om naar de dieren te gaan dus!

Forestia dierenpark

Bij de ingang kregen we voer voor de dieren mee, dat kun je er uiteraard kopen. Maar niet duur: maar een paar euro voor een enorme zak. We hebben er in ieder geval het hele park gebruik van kunnen maken. Het is een behoorlijk klim in het park, want je gaat grote stukken omhoog en ook weer naar beneden.

Je start bij de herten, zoals op de uitgelichte afbeelding. Ze zijn het zeker gewend dat kinderen met brokjes lopen, ze komen vrij snel op je af. Onze kinderen vonden het leuk om ze eten te geven, maar ook een beetje spannend. Eerst gaven ze wat voer uit de hand, maar later strooiden ze het op de grond, zodat ze rustig van een afstandje naar de dieren konden kijken.

Ik vond het mooi om de elanden te zien. In mijn stagetijd in Zweden reed ik met wat studenten een schemertocht met de auto door het bos. Als we dan heel stil bleven en uit de auto stapten, zagen we na een tijdje echte elanden. Ze kunnen namelijk niet goed zien, maar wel heel goed horen. Mooi om ze hier ook te kunnen zien. Zoals je ook ziet op de foto’s waren de meeste dieren ver weg. Ze hebben dan ook fijn de ruimte om te bewegen.

Het was een behoorlijk stuk lopen door het park, maar daarom ook wel weer speciaal zo in de natuur. Het klapstuk zijn natuurlijk de beren. Net als in Ouwehand in Rhenen worden sommige beren opgevangen die jarenlang slecht behandeld zijn door de mens. Je ziet ze op de foto niet zo goed, maar zelf zagen we ze wel heel mooi. Er is ook een grote uitkijkplaats om de beren van wat dichterbij te zien. Het dierenpark is een leuk bezoek voor ongeveer twee uur. Bij mooi weer kun je natuurlijk picknicken en wat langer blijven.

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.