Fotolog Kleuteruniversiteit inspiratiedag Pijnacker

Vandaag was de inspiratiedag van de Kleuteruniversiteit in Pijnacker. Het is een dag waar je allerlei tips en tools krijgt om meteen mee aan de slag te kunnen in je klas. Ik deel een foto impressie van de dag. 

Kleuter inspiratiedag

Al vroeg zat ik in de trein. Op weg naar het westen om deel te nemen aan deze inspirerende dag. Gelukkig had ik een leuk boek: Superhelden 3 van Marcel van Driel.

Superhelden 3 in de trein

En daar kwam ik aan, in Pijnacker. Een fijne inloop en om 9.30 uur begonnen we! Na een inleidend praatje van Juf Sanne begonnen de workshops.

Als eerste mocht ik naar de workshop van Jeroen Schipper. Wat een leuke en zinvolle workshop was dat! We kregen echt tips om meteen met muziek aan de slag te kunnen aankomende week. We hebben geschaatst, geklapt en gestampt op ritmes, gek naar elkaar gepraat en ge-echood. Wil je weten wat je dan allemaal doet? Volg een workshop van hem bij de inspiratiedag in Arnhem.

Schaatsen met Jeroen Schipper

We kregen als toetje nog een leuk optreden van Jeroen en hij is mateloos populair, check al die mobieltjes!

Jeroen geeft een optreden

Onder de workshops kwamen veel bezoekers naar de mooie projecten kijken. Er zijn er al veel!

Projecten Kleuteruniversiteti

De tweede workshop die ik volgde was bij Henrike van Kleuterklasse. Weer zo’n inspirerende workshop! De dag heeft niet voor niks die titel ;). Henrike vertelde over haar project over de tovenaarsleerling. Met prachtige proefjes en de doelen voor natuur en techniek die ze aan een verhalend ontwerp koppelt. Henrike komt ook naar Arnhem!

Juf Henrike

Ted van Lieshout en Philip Hopman vertelden over hun boeken van Boer Boris. Wat een hilarisch duo! Ik heb nog nooit zo hard gelachen bij een schrijversbezoek. Philip Hopman illustreerde ter plekke wat Ted van Lieshout vertelde over het boek. Prachtig om te zien en mooi om allemaal te horen!

Ted van Lieshout en Philip Hopman

Ik vond het een fantastische dag! En ik heb nog zoveel workshops niet kunnen mee maken! Mag er ook een Kleuter inspiratieweek komen? ;).

Wil je ook naar zo’n Kleuteruniversiteit inspiratiedag? Kijk dan op de site of er een bij jou in de buurt komt.