Froggit Smartgames spel: WIN!

Froggit Smartgames spel: WIN!

Froggit is het eerste Smartgames spel voor meerdere spelers. En je kunt het nu winnen! Een leuk spel met kikkers voor kinderen vanaf 6 jaar.

Met Froggit moet jij als eerste jouw kikkerfamilie aan de overkant van de vijver krijgen. Maar dat willen de andere spelers natuurlijk ook. Versper de weg voor de anderen om zo jouw kikkers veilig aan de overkant te krijgen. Maar pas wel op voor de vis, hij komt je pakken om weer naar je eigen kant te brengen. De eerste die alle kikkers naar de overkant heeft gebracht, wint het spel.

Froggit Smartgames spel

Er zijn twee niveaus om te spelen: Junior en Expert, bekend uit de boekjes, zoals bijvoorbeeld bij het spel Jumpin. Ik heb het expert niveau nog niet geprobeerd, maar dat wil ik zeker nog eens doen met mijn man. Het is best een ingewikkeld spel waar je allerlei tactieken bij kunt bedenken. We hebben het nu een aantal keer gespeeld met onze kleuter van zes jaar. Hij moet tactisch leren spelen nog leren, dus een goed spel voor hem om wat stapjes verder te zetten. Hij vond het al lastig genoeg om te bedenken hoeveel stapjes hij moest zetten om niet opgegeten te worden door de vis.

Froggit Smartgames spel: WIN!

Onze kleuter vindt het een leuk spel dat hij zeker vaker wil spelen. Ik denk ook dat hij er steeds handiger in wordt als hij ouder is. De gebruiksaanwijzing vonden wij wel wat summier, soms moest je zelf nog nadenken bij de spelregels. Ook wel Smartgame natuurlijk, om je zelf te laten denken ;). Wellicht kan er een filmpje opgenomen worden als iemand het speelt?

Bekijk het spel hier

Smartgame

Met recht een smartgame dus dat je ook heel goed in de klas kunt spelen. Kinderen die wat verder zijn kunnen samen het spel op Expert niveau spelen. Maar voor elk kind is het een leuk spel om strategisch te leren denken. En vooruit te leren denken naar wat er dan gaat gebeuren. Fijn voor het oefenen van de executieve functies dus.

Froggit Smartgames spel: WIN!

WIN

Je maakt kans op dit leuke spel! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Woensdag 1 juli mail ik de winnaar.

Bekijk het spel hier

Er staat een affiliate link in dit blog