Geboortekaartje Mies van Hout

Geboortekaartje van illustrator

We zochten naar een bijzonder geboortekaartje voor onze dochter. Ik vertel je graag hoe we op dit geboortekaartje van illustrator kwamen. 

Op Instagram vroeg ik of jullie zaten te wachten op een blog over het geboortekaartje en rond de 90% stemde voor ja. Dus hierbij!

We zitten thuis volop in de boeken. Jozua is kinderboekenschrijver, ik kleuterleerkracht en ik schrijf natuurlijk ook veel over boeken. We wilden dus graag een afbeelding van een illustrator gebruiken. Een illustratie in opdracht vonden we te duur, dus vroeg ik op social media of er ook bestaande geboortekaartjes van illustratoren waren.

Lees ook: HOERA, EEN MINI BABYSHOWER!

Geboortekaartje Mies van Hout

Die bleken er ook zeker te zijn, zoals de mooie illustraties van Marjolein Hund.

Inger van jufinger.nl, waar ik veel contact mee heb, kwam met de site van Mies van Hout. Zij heeft zelf geboortekaartjes ontworpen naar aanleiding van haar boeken. Heel leuk en origineel!

Geboortekaartje

Wij kozen voor de Grote roze olifant uit het Liedjesboek ‘Poesje mauw’. Vonden we erg leuk en roze ook wel leuk voor een meisje.

Via Mies van Hout kwamen we in contact met de drukker waar je verschillende lettertypes en kleuren kunt kiezen. De binnenkant laat ik alleen niet zien vanwege onze adresgegevens. De voornaam is met gekleurde letters die ook door Mies van Hout ontworpen zijn en de andere gegevens hebben we in hetzelfde lettertype gedaan, maar in de kleur donkerblauw.

We hebben veel positieve reacties op het kaartje gehad. Iedereen vindt het bijzonder en origineel. Wij zijn er ook heel blij mee, een bijzonder kaartje dat opvalt en met een leuke illustratie.

Lees ook: VOORLEESBOEKEN OVER BABY’S

Wat vind jij van het kaartje? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren