Geef mij maar een boek

Geef mij maar een boek! Achtste-groepers huilen niet

Vorig jaar was de actie Geef mij maar een boek! een groot succes. Dit jaar is de klassieker van Jacques Vriens uitgekozen voor de boekhandelsactie. 

Geef mij maar een boek!

Het doel van Geef mij maar een boek! is alle jongeren in Nederland kennis laten maken met de kroonjuwelen uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Ieder jaar wordt een nieuw exemplaar voor je eigen leesplank goedkoop aangeboden. Want lezen maakt slim, vaardig en rijk aan inhoud en verbeelding!

De stichting Geef Mij Maar Een Boek! is verantwoordelijk voor het laten vaststellen van de lijst jeugdboekenklassiekers die een plaats krijgen in de bibliotheek van Geef Mij Maar Een Boek!. Het bestuur is tevens verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitgave, de productie en distributie.  De stichting krijgt gerichte ondersteuning vanuit een groep enthousiaste boekverkopers, inkopers en andere enthousiastelingen.
Vorig jaar zijn maar liefst een kwart miljoen boeken verkocht van Oorlogswinter.
De start van de actie is vrijdag 10 februari 2017 . Dit jaar is het boek (vanwege de omvang) maar 2 euro.

Achtste-groepers huilen niet

Jacques Vriens

Het actieboek van 2017 wordt Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. Ik huilde tranen met tuiten bij het  lezen van het boek en nogmaals bij het kijken van de film die in 2012 uit kwam (en die op Netflix staat).

Het verhaal

In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Ik kijk uit naar het boek en hoop dat veel kinderen en jongeren het boek zullen lezen.