Geef mij maar een boek: goede boeken voor 1 euro

Huh? Boeken voor maar €1,-? Dat kan niet kloppen, dacht ik toen ik het bericht las. Maar het is toch echt zo. Vanaf half februari geven boekverkopers van Nederland elk jaar een prachtig boek voor €1,- uit. Het eerste boek: Oorlogswinter van Jan Terlouw. 

Oorlogswinter Jan Terlouw

Geef mij maar een boek

Wat mij betreft een goede start van het Jaar van het boek waarbij de kracht van boeken benadrukt wordt.

De boekverkopers hebben geen subsidie ontvangen, maar krijgen hulp van de Koninklijke Boekverkopersbond, het cb en drukkerij Wilco en kunnen zo deze fantastische actie mogelijk maken.
Lezen is ontzettend belangrijk en deze actie draagt daar zeker aan bij. Mooi dat ze goede boeken beschikbaar maken voor een groot publiek. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om te lezen. Hopelijk worden de kinderen er door geprikkeld om nog meer te lezen.
En voor €1,- kun je een mooi cadeau geven.

De startdatum is 20 februari, even wachten dus nog. Als school lijkt het me een mooie gelegenheid om de kinderen van de groepen 7 en 8 een boek aan te bieden. Je kunt ze nu alvast bestellen bij de plaatselijke (kinder)boekhandel. Er wordt op dit moment lesmateriaal ontwikkeld voor in de klas. Een mooi moment om over de Tweede Wereldoorlog te praten in de klas.

Je kunt alvast de Facebookpagina volgen voor meer nieuws.