Geheimen van de vuurtoren WIN

Geheimen van de vuurtoren WIN

Kerstvakantie! Dus ik maak er een (kleine) winweek van. Ik vertel je in dit blog hoe ik dat doe en vandaag kun je de Geheimen van de vuurtoren winnen. Mooi in aanloop naar 75 jaar bevrijding. 

Deze twee weken komen er minder blogs online vanwege de kerstvakantie. Maar als kerstcadeautje komt er in de eerste vakantieweek om de dag een winactie online! Op maandag (vandaag dus), woensdag en vrijdag.

Geheimen van de vuurtoren

Geheimen van de vuurtoren is het eerste boek dat je kunt winnen. Het boek start in Londen, in 1941. Het is oorlog en Engeland wordt regelmatig aangevallen. Olivia gaat met haar zus naar de bioscoop, maar dan is er een luchtaanval. Het is ook de nacht dat haar zus vermist raakt.

Niet veel later wordt ze met haar broertje geëvacueerd vanuit de grote stad naar een klein dorpje aan zee. Ook daar stuit ze op geheimzinnige zaken. Olivia is vastberaden alles uit te zoeken. Wat gebeurt er allemaal in de oorlog in dat kleine dorpje? En wat heeft haar zus Sukie ermee te maken?

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Ik las het boek razendsnel uit, zo spannend vond ik het. De geheimzinnigheden starten vanaf het begin van het boek en je komt al snel midden in de luchtaanval terecht. Meteen spannend dus! Ik denk dat geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar, zeker als ze goed kunnen lezen. Ik vind het soms best lange zinnen en ook aardig wat moeilijke woorden, dus ik vind het voor jongere kinderen niet zo geschikt.

Wat ik vooral sterk vind is dat het de actualiteit in gebracht wordt. Een heel sterk thema in het boek is de positie van vreemdelingen en hoe mensen daar tegenaan kijken. Olivia krijgt te maken met vooroordelen als meisje uit de stad, heeft zelf ook vooroordelen en ziet hoe andere vreemdelingen behandeld worden.

Wel zeker mooi om kinderen in de bovenbouw het boek te laten lezen als je over WOII praat.

Bekijk het boek hier

Win!

Van de uitgever, KokBoekencentrum, mag ik een exemplaar weggeven van Geheimen van de vuurtoren. Zet hieronder een reactie als je mee wilt doen. Begin januari mail ik de winnaar.

 

Geheimen van de vuurtoren door Emma Carroll; Een oorlogsverhaal over de tweede wereldoorlog