Meesterverteller Jacques Vriens schreef Baron 1898 speciaal voor de attractie in de Efteling. Een superspannend verhaal! 

Ik ben dol op kinderboeken en deel graag de boeken die ik lees. Heel belangrijk voor leerkrachten om de kinder- en jeugdliteratuur bij te houden. Vandaag: Baron 1898.

Het verhaal

Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst doorde mythische Witte Wieven. Hij vindt een klompje goud. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn.

Wat vind ik?

Wat een superspannend verhaal is Baron 1898! Ik werd er meteen helemaal ingezogen. Net zoals het in een gat in de grond gezogen worden bij de divecoaster in de Efteling. Wat heb ik daarin gegild, ik ga noooooit meer ;). Maar zo hard hoefde ik bij het boek gelukkig niet te gillen. Het gaat over de mythen van de Witte Wieven, maar is ook waarheidsgetrouw.
Als lezer kun je je goed identificeren met de hoofdpersonen. Jacques Vriens is heel goed in het verhaal beschrijven dat je je zelf de hoofdpersoon waant.

Het boek is prachtig vorm gegeven, zoals je van de Efteling gewend bent. Sprookjesachtige illustraties en soms donkere bladzijdes wat het verhaal extra spannend maakt.

Wat mij betreft lees je het boek en sla je de divecoaster over, maar misschien vind jij het  juist wel heel leuk ;).