Gelezen boeken in de herfstvakantie

Gelezen boeken in de herfstvakantie

In de vakanties heb ik altijd meer tijd om boeken te lezen. Ik heb weer een mooi rijtje boeken bij elkaar, van kinderboeken tot literatuur. Mijn gelezen boeken in de herfstvakantie

Gelezen boeken in de herfstvakantie

Kattensoep

Kattensoep

Natuurlijk moest ik het Kinderboekenweekgeschenk van Janneke Schotveld lezen. De illustraties zijn van Annet Schaap. Ik vloog echt door het boek, en dat is niet altijd zo bij geschenken kan ik je vertellen. Al vanaf de eerste bladzijde is het spannend en dat vind ik heel knap gedaan. Niet te lang karakters introduceren, maar meteen vaart in het verhaal brengen, ik vind het fijn. Het heeft humor, spanning en een leuk verhaal, ik vond het super om te lezen.

Schuld

Schuld

Inmiddels heb ik al aardig wat thrillers van Mel Wallis de Vries gelezen. Thrillers voor volwassenen kom ik vaak niet doorheen, maar deze boeken heb ik vaak binnen een dag uit. Schuld is wel de meest gruwelijke die ik tot nu toe heb gelezen. Je kruipt in de huid van meiden die vermoord worden. Het lijkt op zelfmoord, maar Tess gelooft het niet. Zou het haar lukken om uit de klauwen van haar belager te blijven?
Meiden die vermoord worden, het blijft helaas een actueel thema. Daarom vond ik het best heftig om te lezen. Wel weer razend spannend. Ik ben ook niet de enige die dat vind, het boek won de prijs van de jonge jury.

Charlotte

Charlotte

Het boek Charlotte van Pia de Jong kocht ik eens als boek van de maand, voor maar €4,95, een tijdelijke actie. Niet wetende dat het boek ook bij DWDD is besproken. Ik had het al een tijdje in de kast liggen en twijfelde of ik het nu dan wel moest lezen. Het gaat namelijk over het jaar van haar pasgeboren, doodzieke dochter. Misschien niet het meest handige boek om te lezen als je zelf zwanger bent van een dochter. Toch was ik heel nieuwsgierig en wat vond ik het mooi geschreven! Ik lees niet veel literatuur (veel vaker kinderboeken), maar Pia de Jong schrijft in prachtige zinnen die ook heel goed te begrijpen zijn. Ze neemt je mee naar de bijzondere buurt waar haar kinderen opgroeien. Charlotte neemt uiteraard een belangrijke rol in in het verhaal en laat zien hoe bijzonder sterk een lijfje van een baby kan zijn.

Lees ook: GELEZEN BOEKEN IN DE VAKANTIE

En nu op naar mijn zwangerschapsverlof, zodat ik nog veel meer boeken kan gaan lezen :).

Welke boeken las jij in de vakantie? 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren