Een echt vakantieboek, dat is Hotel Bonbien. Stop ‘m dus in je koffer en ga op avontuur in het hotel van Siri. 

Ik ben dol op kinderboeken en deel graag de boeken die ik lees. Heel belangrijk voor leerkrachten om de kinder- en jeugdliteratuur bij te houden. Vandaag: Hotel Bonbien.

Het verhaal

Dit is het verhaal over het jaar dat ik tien was. Het was het allervreemdste jaar dat ik ooit heb meegemaakt.

Siri is tien jaar en woont in Hotel Bonbien aan de N19 in Frankrijk. Bonbien is een hotel voor mensen op doorreis. Ze willen altijd verder, zegt Siri’s vader. Meestal drinken ze alleen een kopje koffie of gaan ze naar de wc. Soms blijven ze een nachtje slapen. Siri vindt het de mooiste plek op aarde en wil er nooit meer weg. Maar haar ouders hebben steeds vaker ruzie. Ze is bang dat ze gaan scheiden en het hotel moeten verkopen. Alleen een wonder kan hen nog redden. Dat wonder komt er, alleen heel anders dan Siri had gedacht…

Wat vind ik?

Ik las het verhaal in de eerste week van mijn vakantie en dat paste heel goed. Het is een echt vakantieboek. Het verhaal leest makkelijk weg. Er staan veel korte zinnen in wat prettig voor kinderen is om te lezen. Siri gaat op avontuur in haar eigen hotel en jij als lezer mag met haar mee. Heerlijk om al haar belevenissen te lezen. Vooral die met humor, zoals het te nette jongetje dat samen met Siri met kleren en al het meer in springt. Met een boze vader tot gevolg.
De ouders van Siri maken veel ruzie en dat vindt ze natuurlijk vreselijk. Ze probeert een plan te bedenken, maar de echte oplossing komt door een wonder. Veel te leuk en te verrassend om te verklappen, zelf lezen dus ;).
En dat lezen kan ook goed in de klas, als eerste voorleesboek na de vakantie.