Julius Zebra, een hilarisch boek waarin Madagascar the Gladiator ontmoet. Een zebra die leert vechten in het oude Rome.  

Julius Zebra Rollenbollen met de Romeinen

Julius is een jonge, eigenwijze zebra die in Afrika woont. Wanneer hij na de zoveelste ruzie met zijn broer besluit weg te lopen, ontmoet hij Cornelius, een wrattenzwijn met veel te veel praatjes. Voor ze het weten worden de twee ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moeten ze het opnemen tegen de gladiatoren in het Colosseum! Alleen als ze winnen, krijgen ze hun vrijheid terug. Maar kunnen Julius en Cornelius zich wel redden in een wereld waarin alleen de sterksten en gemeneriken overleven? En dan zijn er ook nog Milus, de boze leeuw, Rufus, de domme antilope, Lucia, de vegetarische krokodil en Plinie, de heldhaftige muis. Zal dit bonte gezelschap levend uit het Colosseum weten te komen?

Wat vind ik?

Om eerlijk te zijn moest ik even wennen aan de schrijfstijl. Zo had ik bijvoorbeeld eerst niet door dat het verhaal verder ging in de illustraties. Ik moest daar ook echt de tekst goed van lezen dus.

Het boek is ontzettend grappig en gek. Hoe komt Gary Northfield erop? Een zebra die als gladiator gaat vechten in het oude Rome. Het einde is hilarisch en spannend tegelijk. Want hoe loopt het af met Julius Zebra? Ik verklap natuurlijk niks ;).
Ik denk dat kinderen die afwisseling tussen tekst en de stripvorm fijn vinden om te lezen. Het verhaal loopt vlot en is makkelijk te lezen. Voor kinderen van een jaar of tien een tip!