Gelezen kinderboek: Rover gezocht

Rover gezocht van Udo Wiegelt met illustraties van Marieke Nelissen is een fantasierijk verhaal met draken, tovenaars en goudlibellen. 

Ik ben dol op kinderboeken en deel graag de boeken die ik lees. Heel belangrijk voor leerkrachten om de kinder- en jeugdliteratuur bij te houden. Vandaag: Rover gezocht.

Rover gezocht

In het rijk van koning Ignaz leidt iedereen een fijn bestaan. Hij heeft dan ook een makkie om het land te regeren. Iedereen is tevreden, behalve wachtmeester Ravenhorst.  Hij heeft al jaren niets te doen, omdat er geen rover op het eiland te vinden is. En nu is hij ziek.
Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om zijn vriend en besluit er iets aan te doen. Hij gaat op zoek naar rovers in het gevaarlijke Noordrijk. Hij komt gevaarlijke wezens, tovenaars en goudlibellen tegen, maar of hij ook rovers ziet?

Wat vind ik?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik even nodig had om in te komen. Dat komt voor mij persoonlijk door het genre. Want de schrijfstijl van Udo Weigelt leest fijn en het is mooi vertaald door Merel de Vink. De illustraties zorgden ervoor dat ik het boek verder wilde lezen. Wat illustreert Marieke Nelissen beeldend! Ze laat precies het plaatje in je hoofd zien op papier. Met vaak hele grappige details.
Het is een spannend verhaal, vooral op het einde. De tekst leest makkelijk en is een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of negen.
Ook in de klas kun je het goed voorlezen.