Gelezen kinderboek: Tante Troela van David Walliams

Ik ben dol op kinderboeken. Ik deel graag de boeken die ik lees. Ik vertel je wat ik ervan vond en voor welke leeftijd ik het boek geschikt vind. Deze keer heb ik Tante Troela van David Walliams gelezen. 

Tante troela

Tante Troela

Tante Troela is geschreven door David Walliams en uitgegeven door Clavis. Tony Ross heeft de illustraties gemaakt. Ook niet onbekend natuurlijk ;).
David Walliams heeft al veel komische boeken geschreven. Ik lees ze met veel plezier. Ik vind de eerste, De jongen in de jurk, nog steeds het beste.

Tante Troela begint met twaaljarige Stella die moeizaam wakker wordt in haar eigen huis. Ze blijkt heel lang geslapen te hebben na een auto-ongeluk met haar ouders. Diezelfde ouders zijn verongelukt en haar gruwelijke tante heeft de zorg over haar nichtje over genomen. Het is een vreselijk mens die koste wat het kost de papieren van de villa waar Stella in woont in handen wil krijgen. Ze zet Stella op allerlei manieren onder druk om de handtekening onder het contract te zetten. Zo wordt de tante de eigenaar van de villa.
Uiteraard wil Stella dit niet. Ze probeert achter de waarheid te komen van het auto-ongeluk en haar tante te ontmaskeren. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek. Maar om daar achter te komen, moet je het boek zelf maar lezen.

Want dat is het zeker waard! Er zit ontzettend veel humor in. En dat Walliams humor heeft, weten we wel door de serie Little Brittain waar hij onderdeel van uitmaakt. Ik heb regelmatig hardop gelachen tijdens het lezen.
Het einde gaat wel snel en vind ik hier en daar wat ongeloofwaardig. Maar het boek blijft goed. Zeker een aanrader om te lezen of om voor te lezen. Je krijgt je klas ermee plat!
Ik vind het boek geschikt vanaf 9 jaar. Er zitten best gruwelijke scenes in, niet zo geschikt voor jonge kinderen.

Laat je me weten wat jij ervan vond?