Gender reveal: En het is een...

Gender reveal: En het is een…

Afgelopen maandag hadden we de twintig weken echo die gelukkig helemaal goed was. We kregen ook te horen of onze peuter een broertje of zusje krijgt. Gender reveal: En het is een… 

20 weken echo

Ik vond het best spannend, de 20 weken echo. Misschien nog wel spannender nu het de tweede is. We kozen niet voor de nieuwe andere testen die je tegenwoordig kunt doen, dus zouden we nu voor het eerst iets ‘medisch’ kunnen horen. Bij onze jongen werden we na deze echo doorgestuurd naar de gynaecoloog, omdat het hartje niet goed te zien was. Gelukkig was er toen niets aan de hand. Ik hoopte dat alles nu ook goed zou zijn.

Gelukkig bleek dat zo. De echografist ging er razendsnel doorheen. We konden goed mee kijken, de baby werkte goed mee, maar we moesten wel opletten ;). Gelukkig kregen we telkens te horen: geen afwijkingen te zien. Voor zover te zien een gezond kind dus. :)

Gender reveal: En het is een…

We kozen ook niet voor een aparte echo om het geslacht te bepalen, dus we hoorden het hier voor het eerst. Tussen de opmerkingen over ‘geen afwijkingen te zien’ hoorden we ineens ‘En hier zijn de schaamlippen.’ WAIT WUT?! Hoorde ik dat goed? Krijgen we een meisje? Kans om uitgebreid te reageren kregen we niet, want medische echo, maar van binnen kwam een heel blij gevoel in me op.

Een meisje

Gender reveal: En het is een...

We krijgen dus een meisje! Ik vind het wel heel bijzonder, een koningskoppel. Onze peuter wilde ook heel graag een zusje, dus iedereen blij :).

Gender reveal

Voor familie hadden we een kleine gender reveal georganiseerd in de middag waar onze peuter het ook meteen zou horen. Anders hadden we natuurlijk verklap-gevaar ;). Het was een klein clubje door de vakantie en omdat het op een werkdag was. Maar wel heel gezellig!

Vertellen met cakejes

We kwamen zaterdagavond thuis van vakantie en maandag was de twintig weken echo al. Ik had nog wat bakmix van de Ikea in huis waar ik zondag met de peuter cakejes mee bakte. Het was een pak waar je alleen water bij hoefde te doen en dan te schudden. Helaas werkte dit voor geen meter en moest er een klopper aan te pas komen. Ze waren wel heel lekker.

Na de echo kocht ik roze glazuur, versiering en witte topping bij de supermarkt. Met een appelboor maakte ik een gat in het cakeje. Daar stopte ik wat roze hartjes snoepjes en roze glazuur in. Vervolgens stopte ik het bovenkantje er weer op.

De witte topping deed ik op het gaatje, zodat je er niks meer van kon zien. Natuurlijk moest er ook nog wat versiering op, het was tenslotte een klein feestje ;).

Gender reveal

Door de binnenkant van het cakeje te happen zag het bezoek dat we een meisje verwachten. Ze vonden het ook heel leuk!

Cadeautjes

Cadeautje gender reveal

We kregen hele leuke cadeautjes. Mijn schoonouders en zus hadden twee varianten kleertjes gekocht. Een setje voor een jongen en een setje voor een meisje. We kregen natuurlijk het laatste setje.

Nu is de vraag of jullie het leuk vinden als ik een blog met wat kledingcadeautjes laat zien. Laat het me weten in een reactie!  Vertel in je reactie nog even niet wat het geslacht is, zodat bezoekers het zelf kunnen lezen :). 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren