Shell Generation Discover 2017 - Day 1

Generation Discover Festival 2017

(Door Willemijn) Op 8 oktober 2017 heb ik het Generation Discover Festival bezocht. Het festival is georganiseerd om onder andere kinderen te laten veranderen in onderzoekers. Op het festival waren verschillende domes waar je activiteiten kon doen. Ik neem jullie mee in mijn bezoek. 

Algemene indruk

Generation Discover is een initiatief van Shell. Shell en partners hadden het festival georganiseerd. Het festival was in Den Haag op het Malieveld, heel makkelijk bereikbaar voor als je bijvoorbeeld met de trein komt. Als eerste viel het reuzenrad op. Het stak uit boven alle andere activiteiten. Het reuzenrad draaide op Shell GTL (Gas-to-Liquid) Fuel. Naast het reuzenrad waren er vele domes (halve bollen), maar ook een theater zaal en exhibits die gewoon in de open lucht stonden.

De domes op het Generation Discover Festival

Er waren 6 domes op het festivalterrein. Daarnaast was er de Bright Ideas Hub, een ruimte om te vliegen met drones en het theater. Ik zal kort uitleggen wat er te zien was in de domes.

– Energie Dome
In de Energie Dome maakten kinderen kennis met de oorsprong van energie. Door verschillende activiteiten leerden kinderen over energievormen.

– Maken Dome
In de Maken Dome konden kinderen allerlei experimenten doen, bijvoorbeeld een ballonauto maken, maar ook kon je en windmolen maken. Kinderen werden hier ook bijgestaan door een professor.

– Operatie Malieveld
In de Operatie Malieveld Dome hielp je Defensie met het oplossen van een dijkdoorbraak. Deze dome werd bewaakt door mensen van defensie.

– Cyber Dome
In de Cyber Dome hielp je de politie met het pakken van Zyberman, een hacker. Met verschillende opdrachten kon je hem tegen houden.

– Mobiliteit Dome
In de Mobiliteit Dome kon je je eigen auto maken die reed op zout water. Er werden zelfs races georganiseerd zodat je je auto kon testen.

– Steden Dome
In de Steden Dome hielp je mee bouwen aan een nieuwe stad. Dit kon op verschillende manieren. Veel nieuwe huizen hadden zonnepanelen op het dak.

Bekijk ook: Generation Discover Bright Ideas Hub

Shell Generation Discover 2017 - Day 4

Overige activiteiten

In de Bright Ideas Hub kon je een van de activiteiten doen die ik al eerder daar had gedaan: helpen de wereld te redden door windmolens, zonnepanelen en waterpropellors op de juiste plek te plaatsen. Ook kon je in de Bright Ideas Hub de winnaars bekijken van de Bright Ideas Challenge via een VR bril. In het theater waren meerdere shows te zien. Bij de meeste shows was ook de knotsgekke professor aanwezig.

Beeldmateriaal

Op het festival heb ik ook gefilmd, deze beelden heb ik aan elkaar geplakt. Hier kun je de video bekijken:

Het festival was gratis! Kom jij volgend jaar ook het festival bezoeken?

BewarenBewaren

BewarenBewaren