Goede doelen voor scholen

Goede doelen voor scholen

Scholen willen zich wel eens inzetten voor goede doelen. Bijvoorbeeld met een markt, een sponsorloop of een inzamelingsactie. Ik zet goede doelen voor scholen op een rij waar je als school aan mee kunt doen. 

Met kerst wordt er vaak rond een goede doelen actie gewerkt, zoals de kerstkaartenactie van het ouderenfonds. Maar met het mooie weer wordt ook wel eens een sponsorloop georganiseerd voor een goed doel.

Goede doelen voor scholen

World Vision

Met World Vision sponsor je een kind. Daardoor krijgt het kind toegang tot schoon water, gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Je kunt een kind met de klas sponsoren en vragen of ze meehelpen met sponsoring. De kinderen kunnen hier ook iets voor doen, zoals lege flessen ophalen en inleveren in de supermarkt. Een heitje voor een karweitje bij mensen thuis doen, of zelf een actie bedenken. Hiermee krijg je het bedrag dat je maandelijks betaald bij elkaar.

Zip your Lip

Zip your Lip is een actie voor middelbare scholen om geld in te zamelen tegen honger. Met deze sponsoractie op school laat je 24 uur je eten staan. Je kunt je laten sponsoren om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan als jongerenactie van World Vision. Dit past goed bij de vastentijd als voorbereiding op Pasen.

Ben je op zoek naar een middelbare school in Putten? Het Johannes Fontanus College ligt in Barneveld, dichtbij Putten, en zij doen ook mee met de actie. Hun teller staat nu op meer dan  €6000,-. Ze maken er elk jaar een enorm feest van met veel leerlingen die aan de actie mee doen. Tijdens de actie organiseren ze allerlei activiteiten waardoor het bedrag waarschijnlijk ook snel omhoog ging. Ik ben benieuwd waar het bedrag dit jaar op eindigt.

Schoenmaatjes

De school van mijn zoontje doet mee aan de Schoenmaatjes actie van Edukans. Afgelopen jaar hebben we een schoenendoos gevuld met spullen voor een jongen tussen de 3 en de 5 jaar. Je stopt een schoenendoos vol met toiletartikelen, schoolspullen en speelgoed voor een kind in een ontwikkelingsland. Heel makkelijk om te doen en de kinderen zijn er zelf echt bij betrokken.

Serious Request

In december is de Serious Request actie van 3FM. Een mooie gelegenheid om als school geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis kiest elk jaar een “stil” doel, oftewel iets waar minder aandacht naar toe gaat. Veel scholen zetten zich in om acties te bedenken en zo geld op te halen. Ook fijne PR om

Kies zelf een doel

Je kunt ook een doel als school kiezen waar je je aan wilt verbinden. Zo heeft Cliniclowns een aparte pagina voor scholen met informatie over sponsoring, maar ook een spreekbeurtenpakket. Scholen kiezen ook vaak voor KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij), of Warchild, omdat veel kinderen dit herkennen. Maar ook de voedselbank kan een mooi doel zijn om je aan te verbinden, want dit is vaak dichtbij de school! Kies iets wat bij je past als school.

Afbeelding van SewCream/Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd

Goede doelen voor scholen