Lessen gouden weken en groepsvorming

Gouden weken lessen: een lespakket met lessen voor de gouden weken en voor de groepsvorming. Ik heb een ‘light’ pakket gemaakt dat je gratis kunt downloaden, maar je kunt ook de betaalde versie bij me bestellen met meer enerzigers en invulbare formulieren. 

Laat het me weten als je een spelfout in het bestand vindt. Die kan ik in het proces over het hoofd gezien hebben en pas ik graag aan! 

Bestel het pakket via de winkel

Bekijk ook het speciale lespakket eerste schoolweken kleuters. Beide hebben andere activiteiten. Wil je beide pakketten kopen? Dan betaal je tot €10,95. 

Lespakket met lessen gouden weken lessen

Je kunt de lessen voor de groepsvorming gebruiken voor de eerste schoolweken. Ik heb het vrij algemeen gehouden, zodat je de activiteiten in alle groepen kunt inzetten. Haal de groepsvormende activiteiten eruit die voor jouw groep goed zijn en pas het eventueel aan. Het zijn voornamelijk groepsvormende activiteiten, energizers, kringen en coöperatieve werkvormen die je naast de (les)methodes kunt inzetten tijdens de gouden weken.

Doel 

Voor de energizers en de coöperatieve werkvormen is altijd het doel voor de groepsvorming: het creëren van respect en acceptatie voor elkaar. Dit doel heb ik uit het boek: De gouden weken van Boaz Bijleveld, hier te bestellen. Hier heb ik ook wat energizers uit gehaald. De andere energizers en coöperatieve werkvormen voor de lessen gouden weken komen van mijn eigen kennis die ik in de loop van de jaren heb opgedaan.

Bekijk ook hoe ik een nieuwe groep goed neerzet

Wat vind je in het pakket

  • Tips voor de eerste schooldag
  • Vakantiekringen
  • Speciale activiteiten voor de eerste weken voor meer autonomie en verantwoordelijkheid van de leerlingen
  • Coöperatieve werkvormen en energizers
  • Voorbeeld rooster hoe je de activiteiten kunt inplannen

Betaalde versie

Inhoudsopgave lespakket

Tegen betaling van €4,95 kan ik je het Word bestand van het gouden weken lessen pakket sturen, zodat je zelf formulieren kunt aanpassen. Hier zitten (bijna) twee keer zoveel energizers en groepsvormende activiteiten in. 
Waarom tegen betaling? Er zit heel wat werk in en je kunt de formulieren aanpassen voor je groep.
Het wordbestand mag dan voor eigen gebruik in de klas, maar mag je niet delen op een website of social media. Er zit copyright op. Bij interesse: bestel het pakket via de winkel

Light versie lessen gouden weken lessen

Lespakket gouden weken

Download

Bekijk ook: de uitleg over de speciale eerste weken. 

Bekijk ook de leuke energizer liedjesmemory van Juf Judith.