Grensmaasvallei: activiteiten met kinderen

Grensmaasvallei: activiteiten met kinderen

Door VVV Zuid-Limburg werd ik uitgenodigd om met mijn gezin naar de Grensmaasvallei te komen. We sliepen in een bijzonder hotel en mochten we naar twee leuke familieparken die ook geschikt zijn voor scholen. 

Grensmaasvallei

In het Noorden van Zuid-Limburg (ja ja, even opletten ;)) ligt de Grensmaasvallei, het gebied rond Sittard. Er is hier veel voor kinderen te doen, maar dit is nog relatief onbekend. Daarom werden wij uitgenodigd om er een kijkje te nemen.

Kasteelpark Born

Stichting Kasteelpark Born in de Grensmaasvallei is door de ANWB uitgeroepen tot zilveren uitje Limburg van 2018. Overal in het park vind je dieren, van kamelen tot allerlei soorten vogels. Je loopt een leuk rondje door het park totdat je in het midden bij de speeltuin uitkomt. Hier vind je een groot terras vol parasollen. Heerlijk om als ouder te zitten terwijl je kind in de speeltuin speelt.

Stichting Kasteelpark Born

Helaas was het bij ons vrij heet toen we er waren, dus kon er niet gegleden worden. Na het spelen kun je nog wat verder lopen in het park en kom je  herten, neusberen, lynxen, otters, stekelvarkens en apen tegen.

Kasteelpark Born

De dieren zitten achter grote hekken, dus hier kon ik geen goede foto’s van maken. Het is een kleine route, dus je loopt er zo doorheen, fijn met jonge kinderen. Het uitje is vooral populair door de lage toegangsprijs. Voor kinderen betaal je €6,- en voor volwassenen €7,50.

Schoolbezoek

Je kunt het park ook met je klas bezoeken voor €4,50 per persoon. Je mag eigen eten meenemen om te picknicken. Er is een gratis speurtocht beschikbaar die je van tevoren kunt aanvragen per mail. Voor €1,- koop je een voerzakje waarmee je dieren (behalve op de kinderboerderij) mag voeren. Ook kun je een gids aanvragen, die prijs is op aanvraag.

City Resort Hotel Sittard

City Resort Hotel Sittard

We verbleven in een heel bijzonder hotel in Sittard in de Grensmaasvallei. We sliepen namelijk onder het stadion van Fortuna Sittard, hier is het City Resort Hotel Sittard gevestigd. Toevallig was er een fandag van de club, dus zagen we nog wat spelers langskomen.

City Resort Hotel Sittard

In het hotel zijn speciale budget familiekamers. Het oogt als een hostel kamer, maar dan met boxspring bedden en goede airco. We sliepen er heerlijk. Dit kwam ook mede door de Wellness die in het hotel zit en waar wij  gebruik van mochten maken, je moet dit apart reserveren en betalen naast het hotelbezoek. We wisselden elkaar af in de avond, zodat we allebei even konden chillen. Helaas misten we daardoor allebei net de opgieting die er ook heerlijk uit zag. Voor een hotel vonden wij de Wellness aardig groot. Heerlijke sauna’s, een buitenbad en ook een bubbelbad buiten. Vooral dat laatste vind ik heerlijk in de buitenlucht. Maar natuurlijk geen foto’s in ons blootje ;). De twee rustruimtes zagen er ook heel relaxed uit, eentje zelfs met een soort coconnetjes gemaakt.

Erop uit met de kids arrangement

City Resort Hotel Sittard

Binnenkort is er ook een speciaal Erop uit met de kids arrangement te boeken. Naast een overnachting met ontbijt kun je dan kiezen uit een aantal erop uit tips. Wij wilden naar Balorig, maar die was helaas dicht door de hitte. We zijn wel eens naar Mosaqua geweest, een tof zwembad! Het hotel gooide speciaal voor ons een baan van de bowlingbaan open, dat zit ook bij het arrangement. We konden de bumpers instellen: omhoog voor onze kleuter en omlaag bij mij. Hij had nog nooit gebowld en vond het zeker wel leuk, maar was na een kwartiertje wel weer klaar ;). De baan zag er heel mooi uit met allerlei lichtjes, muziek en een computersysteem voor onze namen. En ik moet eerlijk zeggen, het was heerlijk in de airco, hadden best meer mensen kunnen doen in plaats van zwemmen ;).

Ontbijt

City Resort Hotel Sittard

Een goed ontbijt vind ik ook altijd wel belangrijk ;). Zeker met kinderen, fijn om dan veel keuze te hebben. Nou, dat was er! Heel veel soorten beleg, vers fruit, luxe broodjes en lekkere koffie met cakejes. We hebben er heerlijk gezeten en gegeten.

Avonturenpark Valdeludo

Avonturenpark Valdeludo

Mijn moeder- en juffenhart ging vooral van Avonturenpark Valdeludo sneller kloppen, wat een fantastisch park is dat! Het park ligt in de Grensmaasvallei in Echt. We hebben ons hier heel wat uurtjes vermaakt. Lekker ravotten en vies worden, I love it! Avonturenpark dekt ook echt de lading. De kinderen kunnen klimmen, klauteren, in het timmerdorp zagen en timmeren, racen op de “kart”baan en zelf heen en weer varen met een vlot.

Entree met drinken

Avonturenpark Valdeludo

Voor €10,50 koop je (online) je entreekaart, hier zijn alle activiteiten bij inbegrepen. Bij de entree staan grote tafels met drinken dat je de heel dag door kunt pakken. Koffie, thee, smaakwater en verschillende soorten limonade. Als je je eigen beker mee neemt kun je die de hele dag door vullen en denk je ook aan het milieu. De drankjes waren heel lekker! Helaas hadden we daar wel wat last van wespen, maar die heb je nu in augustus  overal wel.

Activiteiten

Karten

Het was, waarschijnlijk door de warmte, best rustig toen wij er waren. Om 11.00 uur gingen alle attracties open, wij waren er al, dus was het zeker rustig. Onze kleuter kon daarom ook makkelijk in de kartbaan waar hij zelf gas mocht geven en mocht sturen, machtig vond hij dat natuurlijk!

Vlot en eten en drinken

Grensmaasvallei: activiteiten met kinderen

Hij vond het vlot een van de leukste activiteiten. Het was stevig genoeg voor meerdere kinderen en hij kon het zelf vooruit trekken. Je voer dan naar het food truck pleintje met overdekte picknickplekken. Je kon vooraan het park voor een klein prijsje drinken, tosti’s en snoep bestellen. Frietjes bestelde je bij een van de foodtrucks.

Speelrivier

Speelrivier

Achterin het park is een leuke speelrivier waar de kinderen dammetjes kunnen bouwen. De zijkant was heel glad, dus onze zoon lag er al snel in. Slim om droge kleding mee te nemen dus. Achter het riviertje heb je een klimtoren met glijbanen. Die waren nu afgesloten, ik vermoed vanwege de hitte.

Timmerdorp

In de middag gaat het timmerdorp open waar kinderen zelf hutten kunnen bouwen of een van de voorbeelden, bijvoorbeeld een klein huisje, kunnen nabouwen. Voor onze kleuter bleek dat nogal wat te moeilijk, dus is het vooral leuk voor de wat oudere kinderen.

Klimpark

Het klimpark zag er ook heel gaaf uit! Vanaf 8 jaar en 1.35 meter kunnen kinderen op het parcours op 3 meter hoogte verschillende hindernissen, zip-lines en nog veel meer doen. Ook volwassenen zag ik het ondernemen, maar dat was voor ons wat lastig met de kinderen erbij.

Lasergamen

Je kunt ook lasergamen met een groepje lasergamen tussen de bomen. Konden wij ook niet doen, maar zag er ook tof uit. Leuk om tijdens een familiedag te doen bijvoorbeeld.

Speeltuin

Natuurlijk zijn er ook allerlei speeltuintjes waar kinderen in allerlei leeftijden zich goed kunnen vermaken.

En nog veel meer

Maar dat is nog lang niet alles, kijk eens op de site voor alle attracties.

Schoolreisje

Je kunt ook je schoolreisje aanbieden bij Valdeludo. En hoewel het park niet groot is, weet ik zeker dat de kinderen zich op en top zullen vermaken met alle attracties. En ook de koffie, thee en ranja zijn inbegrepen.

Wij hebben een fijne tijd gehad in de streek en zijn eigenlijk wel benieuwd wat voor moois Zuid-Limburg nog meer te bieden heeft. Ben jij wel eens in die streek geweest?