Griezelige recepten, kinderboekenweek 2017!

Door Manon. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Gruwelijk eng. Dat wordt dus griezelen met de klas, leuk! Het is  leuk om met je klas wat griezelige hapjes te gaan maken in groepjes. Griezelige recepten, kinderboekenweek 2017!Griezelige recepten, kinderboekenweek 2017!

Ik ging voor jullie op zoek naar wat leuke recepten die makkelijk te maken zijn in de klas. Het zijn simpele recepten waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. De beschrijving staat onder de foto.

Spinnenkoekjes

Spinnenkoekjes

Maak eenvoudige zandkoekjes en zorg er voor dat in het midden van het koekje een deukje zit. Dit kun je makkelijk doen door met je duim het koekje een beetje in te duwen. Na het bakken en afkoelen van de koekjes leg je in het midden een Maltezer (chocolade snoepje) Met vloeibare chocolade of eetbare stift maak je de poten van de spin, en dan is je koekje klaar!

Bananen spookjes

Bananen spookjes

Schil en halveer de banaan, zodat hij kan staan. Gebruik twee halve rozijnen voor de ogen en een hele voor de mond. Plak ze met een beetje pindakaas, of boter op de banaan. Je kunt ook een beetje vloeibare chocolade voor de ogen gebruiken.

Heksenbezems

Heksenbezems

Snijd een stukje van ongeveer 3 cm van een plakje kaas. Dit stukje snijd je in tot ongeveer 2 cm in kleine snippers. Je rolt dit onderaan om een pretzel (zoute stick) en aan de bovenkant bind je een stukje bieslook om het kaasje. Heel eenvoudig maar een leuk resultaat.

Pizza mummie

Pizza mummie

Spuit een beetje ketchup op een toastje en snijd de plakjes kaas in dunne reepjes. Leg ze een beetje speels op de ketchup en maak twee oogjes met twee olijvenplakjes. Als je een gril hebt kun je ze even een beetje laten smelten.

Monsterdrank

Monsterdrank

Plak twee wiebeloogjes op een klein (borrel) glaasje. Dip de rand van het glaasje in het water (wat je eventueel met zwarte natuurlijke kleurstof zou kunnen mengen) en dip de rand in de suiker. Doe wat groene ranja in het glaasje. Giet er heel voorzichtig een beetje rode ranja (puur) in zodat het onderop komt en zich niet mengt met de rest.

Spook cakejes

Spook cakejes

Bak cupcakes of muffins met de kinderen. Zorg voor wit marsepein, dit leg je als een lakentje op het cakeje. Plak wiebeloogjes op de marsepein of maak oogjes met wat gesmolten chocolade.

Vleermuis cakejes

Vleermuis cakejes

Bak chocolade muffins of cakejes met de kinderen. Zorg voor chocolade room voor bovenop het cakeje. Snijd een Oreo koekjes door midden en plak dat als vleugels in de room. Plak wiebeloogjes op de room.

Bekijk ook: TIP VOOR DE KINDERBOEKENWEEK 2017: DINOSAURUSSEN (MET LIED)

Hierdoor krijg je toch zin in de Kinderboekenweek? Ik wel in ieder geval! Mocht je hierdoor geïnspireerd zijn en op zoek gaan naar meerdere recepten, deel je ze dan met me?

Afbeeldingen: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren