Groepswerk klas_ kleuren op code

Groepswerk klas: kleuren op code

We mogen weer naar school! Het is goed om deze eerste weken veel aan groepsvorming te doen om de binding weer te krijgen en zo veiligheid creëren. Ik heb gratis lege groepswerk klas: kleuren op code voor je waar je verschillende kanten mee op kunt.

Groepswerk klas: kleuren op code

Mijn idee is als volgt: met de kleuren op code bladen kun je de kinderen kleuren op code voor elkaar laten maken. Ze zijn fijn aan de slag, je kunt het richten op de doelen waar je mee bezig bent in de klas én de kinderen maken iets voor elkaar wat de groepsvorming bevorderd.

Bepaal de uitkomst samen

Ik heb expres de kleuren er al ingezet, hier kun je met de klas een uitkomst in bepalen. Bijvoorbeeld simpel de cijfers: geel 1 is, groen is 2, etc. Maar dit kunnen sommen zijn, hoge getallen, woorden, spellingsmoeilijkheden, etc. Wil je ook de kleur kiezen met je klas? Knip dan de onderste strook eraf en kleur zelf bolletjes. Of zet de uitkomst in de juiste kleur op het papier.

Wil je meer groepsvormende activiteiten? Kijk dan eens naar het zilveren weken lespakket en het gouden weken lespakket.

Groepswerk klas: kleuren op code

Download

Meer kleuren op code

De kleurplaten komen uit het Kleuren op code Naar school pakket voor kleuters, maar er zijn ook pakketten voor de middenbouw en de bovenbouw.

Bepaal het doel

Met welk doel gaan jullie aan de slag? Spreek dat goed af met de kinderen voordat je de uitkomst bepaalt. Ze moeten wel precies een juiste som, woord, of bijvoorbeeld letter in hun kleurplaat zetten voor de ander.

Maak het groepswerk klas: kleuren op code

Laat de leerling zijn of haar naam erop zetten. Zijn ze allemaal klaar? Wissel de kleurplaten dan door, zodat een andere leerling het kan maken/inkleuren. Ook die leerling zet weer zijn of haar naam erop, zodat je weet wie het heeft gemaakt en wie het heeft ingekleurd. Hang de kleurplaten in de klas op.

Extra tip: Blockposter maken

Maak één grote kleurplaat voor je klas waarin je de kinderen allemaal een stukje geeft. Ze moeten dan wel goed puzzelen om de juiste kleuren in hun vak te krijgen. Maar het is ook een leuk effect als de kleuren niet op elkaar aansluiten. Laat het voorbeeld zien op het Digibord, zodat het wel duidelijk is wel stuk ze van de puzzel hebben.

Bekijk alle kleuren op code pakketten.