Grote kleurplaten maken voor je klas

Grote kleurplaten maken voor je klas

Via wat Facebookgroepen stuitte ik op een website waarbij je grote kleurplaten kunt maken voor je klas. Leuk als groepswerk voor het einde of het begin van het jaar of als cadeautje. Ik laat je zien hoe het werkt en maakte een aantal voorbeelden. 

Grote kleurplaten maken voor je klas met Block Posters

De site waar je grote posters kunt maken heet Block Posters. De site is bedoeld om mooie afbeeldingen te vergroten zodat je het als enorme poster in je huiskamer kunt hangen. De afbeelding wordt afgebeeld in verschillende A4’tjes, zodat je het zelf kunt uitprinten en als soort puzzel kunt ophangen.

Groepswerk

Heel leuk om als eerste groepswerk te maken tijdens de wenochtend om op te hangen in de klas bij de start van het nieuwe schooljaar. Of als relax project aan het einde van het drukke schooljaar. Of maak er een kunstwerk van de klas van om je duo of de leerkracht te bedanken voor het fijne schooljaar.

Of maak de kleurplaat 2019 met de klas.

Kleurplaten maken

Maar het werkt natuurlijk ook bij kleurplaten.

Bekijk hier fijne stiften

De stappen

  1. Kies een kleurplaat die je wilt printen.
  2. Zorg ervoor dat je er een jpeg bestand van hebt. Als je dat niet hebt, maak er dan een screenshot van. Soms wordt de extensie van het bestand een png. Je kunt dit vaak makkelijk aanpassen naar jpeg door de naam van het bestand te veranderen en png in de naam aan te passen naar jpeg.
  3. Upload het bestand naar de creëer pagina van Block Poster.
  4. Na het uploaden kun je de poster aanpassen naar je wensen.
  5. Kijk aan de rechterkant: hier kun je de afbeelding in stukjes laten “knippen“.
  6. Bij het gratis account kun je tot 20 vlakken laten maken. Je kiest dan voor 5 pages wide. Helaas is dat voor de meeste klassen niet genoeg. Maar anders betaal je 5 dollar. Je kunt natuurlijk wel de A4’tjes nog door midden knippen, zodat je toch voor elke leerling een stuk van de kleurplaat hebt.
  7. Tip! Door op landscape te klikken krijg je weliswaar soms kleinere stukken, maar kun je wel meer dan 20 pagina’s afdrukken.
  8. Terms of service aanklikken en op create my poster
  9. Printen maar!

Grote kleurplaten maken voor je klas

Voorbeelden

Natuurlijk heb ik alvast wat voorbeelden voor je gemaakt. Je kunt op de afbeelding hieronder klikken om de posters te downloaden. Zelf maken met die afbeelding (het zijn jpeg afbeeldingen) kan natuurlijk ook. Even klikken op de rechtermuisknop, opslaan en gaan. De afbeeldingen heb ik gekocht, dus zijn rechtenvrij.\

Weer naar school

Zomer

Zomer grote kleurplaat 1

Zomer grote kleurplaat 1

Zomer grote kleurplaat 2

Zomer grote kleurplaat 2

Zomer grote kleurplaat 3

Zomer grote kleurplaat 3

Zomer grote kleurplaat 4

Zomer grote kleurplaat 4

Bekijk ook alle tips rond thema zomer.

Cadeau leerkracht

Ik heb een voorbeeld met letters gemaakt dat je kunt geven aan een leerkracht of op kunt hangen op de laatste schooldag. Elk kind maakt een deel van de letters die je later ophangt. Er zijn ook lege vlakken waar ze zelf een tekening op kunnen maken.

Dag lieve juf jpeg

Dag lieve juf jpeg

Dag lieve meester jpeg

Dag lieve meester jpeg

Veel plezier en succes met het maken van de posters! 

Er staat een affiliate link in dit blog.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren