Grotten van Hotton

Grotten van Hotton

Iedereen kent de grotten van Han. Maar er zijn nog meer mooie grotten in de Ardennen, zoals Neptunes, Nichet en Remouchamps. Wij mochten in onze vakantie in de Ardennen naar de Grotten van Hotton.

Grotten van Hotton

De Grotten van Hotton liggen in Hotton sur Ourthe, vlakbij Durbuy. En ongeveer een half uur rijden vanaf de Gite waar wij verbleven. Je boekt altijd een rondleiding, hier, je kunt de grotten niet op eigen houtje bezoeken. Dat is ook veel te gevaarlijk met alle afgronden! De grotten hebben twee sterren in de Michelingids en zijn dan ook echt mooi om te bezoeken. Het bijzondere van deze grot is de rivier die onderaan loopt. Bovenin de grot kun je deze al lichtjes horen. Met verschillende trappen ga je 65 meter onder grond om op het laatst met een lift weer naar boven te gaan.

De rondleiding

De rondleiding konden we ook in het Nederlands bezoeken. Wij waren er met onze kinderen van toen 8 en 4 jaar. En ook zij vonden de rondleiding interessant. Ze hielden het allebei goed vol, het had niet langer dan een uur moeten duren, zo was het goed te doen. De rondleiding was dan ook af en toe op hen gericht en dan weer op de volwassenen. Er was een goede afwisseling en de uitleg was niet te lang. Allebei de kinderen vonden het mooi om te zien! Ook de trappen afdalen ging goed. Het was wel glad hier en daar en soms laag waardoor mijn vader zijn hoofd stootte. Niet geschikt voor mensen die slecht ter ben zijn dus.

De kinderen leerden hoe de stalactieten (hangend, want tieten, vergeet ik nooit meer) en stalagmieten zijn ontstaan door het water en hoe de mens de grotten heeft ontdekt. Mooi als je kind op school hierover heeft gesproken bij aardrijkskunde!

Speeltuin

Buiten de grot is een leuke houten speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Dit was zeker fijn vooraf aan het bezoek, toen ze moesten wachten op de gids. Maar ook na het bezoek van de grot, toen de kinderen even klaar waren met luisteren naar de rondleiding.

Grotten van Hotton

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.