Handboek voor Superhelden

Handboek voor Superhelden winactie

Door Willemijn. Handboek voor Superhelden is een nieuwe (graphic novel) serie. Deel 1: het handboek, mocht ik recenseren van Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Je kunt één van de drie exemplaren winnen. 

Het boek gaat over Lisa, op een dag vindt ze het boek Handboek voor Superhelden, het trekt haar aandacht en ze begint er in te lezen.

Handboek voor Superhelden

De flaptekst van het boek:

Plotseling zag Lisa dat één van de boeken op de plank bijna licht gaf. ‘Handboek voor Superhelden’ stond er op de rug. Ze kreeg het gevoel of het boek tegen haar praatte, haar vroeg het uit de kast te pakken en te gaan lezen …
Lisa moet erg wennen op haar nieuwe school. Ze wordt door een aantal jongens gepest vanwege haar flaporen. Iedere avond valt ze in slaap met haar handen op haar oren gedrukt, in de hoop dat ze de volgende ochtend plat tegen haar hoofd zullen zitten.
Op een dag, wanneer ze weer eens door het groepje jongens wordt achternagezeten, vlucht ze de bibliotheek in. Daar wordt haar aandacht getrokken door een boek. Vreemd genoeg komt dat boek niet in de bibliotheekcatalogus voor. Van de bibliothecaresse mag ze het mee naar huis nemen en dat zal het begin blijken te zijn van Lisa’s transformatie tot de superheld genaamd Het Rode Masker.

Handboek voor Superhelden

Buitenbeentje wordt superheld

Lisa woont tijdelijk bij haar oma, omdat haar moeder aan het reizen is voor haar werk. Dus Lisa gaat naar een andere school. Daar wordt ze gepest door een groepje van drie jongens. Ze pesten haar vanwege haar flaporen. Wanneer ze het Handboek voor Superhelden vindt, focust ze zich helemaal op het “superheld worden”. Er staat dat je steeds drie superkrachten tegelijk kan oefenen. Lisa kiest om te praten met dieren, te vliegen en het uitoefenen van buitengewone gevechtstechnieken. Nadat ze deze drie flink geoefend heeft, is het weekend weer voorbij en ziet ze de jongens weer op school. Deze keer besluit ze niet weg te rennen. Maar of dat nou zo’n goed idee was… Wanneer Lisa van haar oma een rode pyjama krijgt, verandert haar leven.

Handboek voor Superhelden is gedetailleerd geïllustreerd. De tekstballonnen zijn simpel vormgegeven en leiden daardoor niet af. Lisa vindt haar zelfvertrouwen terug en focust zich nu op de toekomst. Doordat het boek een hardcover is, gaat het gemakkelijk mee in je tas zonder te beschadigen. Het stevige papier zorgt er ook voor dat het gemakkelijk te lezen is. Deel 2 komt binnenkort ook uit, lijkt me leuk om te lezen! Aan het einde van het boek staat nog informatie die je kunt gebruiken als je zelf gepest wordt. Dit vind ik een goede toevoeging aan het boek!

Bekijk het boek hier.

Lees ook: DE ONTSNAPPING VAN THANATOS

Wat vinden de leerlingen?

  • “Ik vond het een leuk boek, omdat ze er voor bleef gaan.”
  • “Als iets lastig was of moeilijk, ging ze het toch doen.”
  • “Heel mooi getekend.”
  • “Ze bleef het proberen en dat vond ik leuk.”

Win

Van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren mag ik drie exemplaren van het boek weggeven. Zet hieronder (op de site dus) een reactie als je mee wilt doen en voor wie. Maandag 29 april mail ik de winnaars.