bijna vakantie

He bah, bijna vakantie…..;)

(Door Manon) Tja dat hoor je natuurlijk niet vaak. Bah, bijna vakantie. Maar eerlijk gezegd moet ik er nog even helemaal niet aan denken. Nou ja helemaal niet zal ik niet zeggen. Tuurlijk klinkt het heerlijk als ik denk aan de zon, ‘s morgens niet zo vroeg op, de boeken die ik ga lezen en het genieten van ons gezin. Zeker heb ik daar zin in.

Nog maar een paar weken

Maar als ik me dan bedenk dat ik dan nog maar een paar weken in deze klas mag doorbrengen samen met deze kinderen, pfoe, dan denk ik bah, het is al bijna klaar dit schooljaar.

En dat is zo ontzettend jammer. Elk jaar weer denk ik dat. Dat ik deze kinderen helemaal niet wil doorgeven naar de volgende groep, dat ik nog best een jaar met ze mee wil naar groep 8. Gewoon omdat het zo lekker gaat.  Het leren, het werken, de muziekles, het buitenspelen, het huiswerk maken en noem maar op. En eigenlijk is dat elk jaar wel zo, aan het eind van het jaar loopt het lekker en dan komt er alweer een tijd van overdragen en ‘afscheid nemen’.

Lees ook: WAT LEERKRACHTEN ECHT WILLEN IN DE LAATSTE SCHOOLWEKEN

Afscheid nemen

Niet echt natuurlijk, want ze lopen gewoon nog rond op school, maar in groep 8 lijken ze op eens zo groot. Na de vakantie komen ze nog wel eens gedag zeggen, of vertellen over van alles en nog wat, maar dat wordt toch wel minder gedurende het jaar. En uiteindelijk is dat dan ook weer niet zo erg omdat je dan weer lekker bezig bent met je nieuwe klas maar toch…. Ze zeggen altijd dat groep 8 pas echt afscheid is, maar voor mij voelt dat in groep 7 net zo.

Lees ook: DE LAATSTE DAG

He bah, bijna vakantie

Dit jaar voelt het misschien nog wel extra zo. De kinderen die dit jaar bij ons in groep 7 zitten, zaten ook samen bij mij in groep 3. Ik heb ze mogen zien als bijna de kleinste van de basisschool en nu als bijna de grootste. Ik heb mogen zien hoe ze gegroeid zijn tot zelfstandige grote kinderen die heel goed weten wat ze vinden en dat ook prima kunnen verwoorden. Gezien hoeveel ze geleerd hebben de afgelopen jaren, op cognitief gebied maar ook op alle andere gebieden. Sociaal, sportief, muzikaal en ga zo maar door.  En ook al hebben ze allemaal hun eigen dingetjes wat ben ik trots op ze allemaal. (hihi dat zeg ik elk jaar weer).  Ze hebben het maar mooi samen gedaan. Bijna zijn ze er, alleen groep 8 staat nog te wachten, en dat gaat zeker goed komen.

Zoals elk jaar zie ik dan ook nu alweer op tegen de laatste schooldag. Deze juf moet altijd veel moeite doen om het droog te houden. Dus voor nu zeg ik nog Hè bah, bijna vakantie….. 😉

Lees ook: TIPS VOOR DE LAATSTE SCHOOLDAG

Afbeelding: Shutterstock