Heerlijk voorleesboek herfst: Het grote voorleesboek van het bos

Wat een leuk voorleesboek voor de herfst heb ik voor me liggen. Het grote voorleesboek van het bos van Selma Noort en Tineke van der Stelt. Noor en Roel gaan vaak met hun vader en moeder naar een huisje in het bos en beleven daar allerlei avonturen. 

Het grote voorleesboek van het bos

Het grote voorleesboek van het bos

Noor en Roel gaan met hun vader en moeder naar een huisje in het bos. Ze komen er het hele jaar door, alles seizoenen komen langs in het boek.
Roel en Noor beleven allerlei avonturen. Ze komen middenin een storm terecht, zwemmen in een bosven, gaan op berenjacht, maken een lampion voor Sint-Maarten en gaan op zoek naar sporen.

In het boek staan allerlei activiteiten. Er staan liedjes in met muzieknotatie. Je vindt er knutsels, recepten voor bijvoorbeeld vlierbessensap en afbeeldingen om paddenstoelen en sporen te herkennen.

Wat vind ik?

Wat een heerlijk voorleesboek! De herfst en het bos zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus ik vind het vooral een boek voor deze tijd van het jaar.
De verhalen spreken tot de verbeelding en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kleuters en kinderen in groep 3.
De activiteiten uit het boek zijn heel leuk voor op school en thuis. Je kunt de namen ontdekken van paddenstoelen en zaadjes, zoals beukenootjes en eikeltjes leren.
Je kunt de liedjes uit het boek zingen. En samen de knutsels doen, zoals figuurtjes maken van eikels en kastanjes.

Met dit boek ben je helemaal klaar voor de herfst.