Heksenweek WIN

Heksenweek WIN

Elsie woont in een saai stadje en heeft het thuis niet breed. Maar dan ontmoet ze Magenta Spits in het warenhuis van haar vader waar ze werkt. Magenta is een heks en ze vraagt Elsie op haar toren te passen. Met natuurlijk allerlei avonturen, win een exemplaar van Heksenweek!

Heksenweek

Elsie heeft het niet breed bij haar ouders, dus ze besluit op het verzoek van Magenta, de heks, in te gaan. Ze past op haar toren, zodat ze 21 muntstukken krijgt voor haar familie. Elsie heeft geleerd heel beleefd te zijn in de winkel en dat past ze ook toe op de vreemde figuren die ze tegenkomt bij de toren. Maar voordat het zover is, moet ze eerst de toren nog zien te vinden in het bos en ervoor zorgen dat de toren haar ook mag. Maar eigenlijk vindt de toren haar. en gelukkig, hij trilt, dus ze mag naar binnen. Als de heks weg is, gebeurt er van alles met de figuren die om de toren wonen. Elsie weet het allemaal op te lossen, want stiekem heeft ze HET ook. Ze kan ook leren toveren!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar om zelf te lezen. Ik denk dat onze zoon van zeven het ook al leuk vindt om uit voorgelezen te worden.

Bekijk het boek hier

Heksenweek

Wat vind ik?

Het is fijn geschreven en goed zelf te lezen, ook voor kinderen van acht jaar, denk ik. Het zit vol humor en is met vaart geschreven. Ik denk dat veel kinderen dit boek zeker leuk zullen vinden vanwege de magie. Dat blijft aantrekkelijk voor kinderen. De illustraties zijn ook helemaal geweldig en passen heel goed voor het boek. Ik denk wel dat het daardoor wat meer meisjes zal aantrekken dan jongens. Ook omdat het vanuit het perspectief van een meisje is geschreven. Ik vind het leuk dat er een serie van komt! Ik denk dat je als kind het boek ingezogen wordt en graag meer leest over de avonturen van Elsie en de heks.

Win

Je kunt een exemplaar winnen van Heksenweek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 6 april mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.