Help! De jongste gaat naar school. 5x een nieuwe fase voor mama

Help! De jongste gaat naar school. 5x een nieuwe fase voor mama

Door Bertine. 1 Maart was het dan zover: onze kleinste knul mocht voor het eerst naar school. Een hele nieuwe fase waar ik als moeder aan de ene kant naar uitkeek – want wat wordt hij groot en wat ben je dan trots! -, maar waar ik ook erg tegen opzag. Het is even wennen die eerste maanden. Hieronder vijf momenten die we ongetwijfeld allemaal doormaken. 5x een nieuwe fase voor mama

5x een nieuwe fase voor mama

Rust!

voor het eerst naar school

Maandagochtend, 9 uur. Je komt thuis in een leeg huis en je hoort…HELEMAAL NIETS! Voor het eerst in jaren ben je weer eens een hele dag alleen. En hoe gezellig het ook is, zo’n kwebbelende peuter om je heen, even helemaal géén geluid is zalig!

Lees ook:‘JE KUNT WEL GAAN MAMA’

Tijd

Tijd

Je hebt je hele to-do lijst al doorgewerkt als je tot de ontdekking komt dat je vanmiddag óók nog alleen bent! Wow, nog 2 hele uren helemaal voor jezelf. Stel je toch eens voor wat je met al die tijd kunt doen… Deze fase duurt maar kort want binnen no-time puilt je agenda weer uit en loop je te rennen en te vliegen dus geniet er even van.

Koffie

Op de koffie bij je moeder, zus, vriendin, buurvrouw of wie dan ook en ongestoord een uur kunnen praten. Dat is lang geleden! Iedereen vindt het ongetwijfeld superleuk om jouw kinderen te zien en het is heerlijk om ze bij je te hebben, maar dit hebben we toch allemaal nodig?! Gewoon doen dus!

Stilletjes

to do lijst

Tja, als je dan een aantal weken van die rust hebt genoten kom je tot de ontdekking dat het toch af en toe wel stilletjes is. En dan is het weer heerlijk als ze tussen de middag thuis een boterham komen eten en na school vriendjes meebrengen om te spelen. Heb je ineens niet twee, maar vier kids! Waar je dan ook alle tijd voor hebt omdat je die to-do lijst om 10 uur al klaar had natuurlijk.

Gewenning

spelende kinderen

Uiteindelijk went het allemaal en is het verbazingwekkend snel weer gewoon. Je dagen zijn bomvol, je kind vindt zijn draai in de klas en alles gaat weer gewoon door. Zoals het hoort natuurlijk. Ze worden veel te snel groot, maar iedere fase heeft zijn charme en ik ben blij dat ik het allemaal mee mag maken!

Hoe heb jij het moment ervaren dat je jongste naar school ging? Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van andere moeders!

Lees ook: WAT JE DENKT ALS JE KIND VOOR HET EERST NAAR SCHOOL GAAT

Afbeeldingen: Shutterstock en Bertine

BewarenBewaren

BewarenBewaren