Herfst woordenschat

Herfst woordenschat

Voor het thema herfst maakte ik herfst woordenschat met 24 woordkaarten over dit mooie thema. Ik vind het zelf prachtige afbeeldingen die ik kocht. Je kunt ze ook goed gebruiken in samenwerking met “echte” materialen uit de natuur. 

Ik vond prachtige afbeeldingen van de herfst bij Teachers pay teachers van Kate Hadfield die ik kocht. Ik maakte hier herfst woordenschat woordkaarten van die ook goed passen bij Herfst Rad van fortuin. Met deze woordkaarten kun je de woorden over de herfst aanleren, maar ook leuke spelletjes doen, zeker in combinatie met het rad.

Het bestand was vanwege de mooie illustraties te groot om te delen, dus heb ik het in stukken verdeeld.

Ik hoor vaak dat de afbeeldingen niet willen uitprinten. Wat kan helpen is het bestand eerst opslaan en dan uitprinten. Of uitprinten als afbeeldingen, of via Adobe Reader. Of opslaan als jpeg en dan uitprinten.

Herfst woordenschat

Woordenschat herfst 1

Download 1

Woordenschat herfst 2

Download 2

Woordenschat herfst 3

Download 3

Woordenschat herfst 4

Download 4

Woordenschat herfst oefenen

Zoek “echte” materialen voor de woordenschatles. Dus ga op zoek naar zoveel mogelijk verschillende soorten blaadjes, kastanjes, beukennootjes, etc. Voor een gevorderde les kun je dan ook de kinderen de noten bij de blaadjes laten zoeken. Jij steekt bijvoorbeeld een van de woordkaarten de lucht in en de kinderen zoeken het “echte” materiaal erbij. Laat ze de woorden ook echt benoemen.

Rad van fortuin

Het past dus heel goed bij de woordkaarten van het Rad van fortuin herfst. Je kunt dan de afbeelding die gedraaid is in het groot laten zien.

Tasjesles

Ik zet vaak de tasjesles in om de kinderen te leren lange zinnen te maken. Dat kan natuurlijk ook goed met deze woordenschat herfst of de “echte” materialen.

Schrijven of stempelen

Je kunt de kinderen ook de woorden na laten stempelen of schrijven. Laat ze ook eens de “echte” materialen op een papier plakken en vervolgens de woorden erbij stempelen. Ze kunnen de woordkaarten gebruiken als voorbeeld.

De herfst woordenschat past ook goed bij veel prentenboeken over de herfst en natuurlijk thema herfst.