Herfsthoek in de huishoek

Het is herfst! Zowel buiten als in de klas. Ik deel graag onze herfsthoek met jullie, zodat je inspiratie op kunt doen. Mijn collega maakte deze en het werd prachtig! 

Herfsthoek in de huishoek

Mijn collega gaat altijd los tijdens thema met de hoeken. En ze worden zo mooi! Ook deze herfsthoek voor thema herfst kleuters werd weer fantastisch. De herfstmaterialen nodigen natuurlijk ook erg uit tot experimenteren en rekenen.

Rekenen

HerfsthoekZet een balans en/of een weegschaal in je herfsthoek. Zet hier allerlei herfstspullen bij, zoals bladeren, dennenappels en kastanjes. De kinderen gaan wegen en ontdekken van alles. Ze zullen ook tellen, bijvoorbeeld hoeveel bladeren heb je nodig als je ze hetzelfde wil laten wegen als een kastanje?

Kabouters in de herfsthoek

Verkleden herfsthoek

Wij hebben een kaboutertentje (paddenstoel) zo verknipt dat we een grote paddenstoel in de herfsthoek hebben staan. Dit is een witte paraplu met daarboven het dak van het tentje. We hebben speciale kabouterkleding in de huishoek hangen.

Niet te zien op de foto, maar inmiddels ligt meneer Uil ook in de huishoek. Meneer Uil kan alleen praten als de kinderen herfstspullen vinden in een tiental of in een twintigtal. Dus als ze 20 kastanjes voor hem vinden bijvoorbeeld. Hierdoor zijn de kinderen weer extra bezig met tellen. De kinderen hebben speciaal allerlei tekeningen gemaakt voor meneer uil, die liggen naast zijn bedje in de huishoek.

Kijktafel herfst

Naast de huishoek hebben we ook een kijktafel in thema herfst in de klas. Dit lokt hopelijk taal uit, wat ze in de huishoek weer kunnen gebruiken.

Nog meer herfsttips?

En op Pinterest

Follow Maike Douglas-Westland’s board Thema Herfst on Pinterest.

Inspiratie voor herfsthoek, seizoenstafel herfst voor op school en thuis.