Herfstvakantie met Paul van Loon

In de aanloop naar de herfstvakantie zet ik elke dag een leuk uitje online. Het Kinderboekenmuseum viert een griezelig goede herfstvakantie met Paul van Loon 

Paul van Loon

Paul van Loon viert dit jaar niet één maar twee jubilea: Dolfje Weerwolfje bestaat 20 jaar en De Griezelbus alweer 25 jaar. Daarom trakteert het Kinderboekenmuseum van 15 t/m 30 oktober op griezelige goede activiteiten. Van leuke workshops tot spetterende optredens. Tijdens de herfstvakantie vindt ook de tweede Rabo Museumkidsweek plaats.

Griezelig goed

Buiten is het guur, de dagen worden korter en Halloween staat voor de deur. Daarom kun je de hele herfstvakantie in het Verhalenlab je eigen Paul van Loon-lampion maken. In het Verhalentheater worden de verfilmingen van Dolfje Weerwolfje en De griezelbus vertoond. Verder zitten de vertellers van de VoorleesExpress elke woensdag klaar met de mooiste verhalen en komt illustrator Saskia Halfmouw op 19 oktober langs voor een tekenoptreden over Foeksia de miniheks.

Paul van Loon Familiedag

Fan van Paul van Loon? Dan mag je de Paul van Loon Familiedag op zondag 23 oktober niet missen! Er is van alles te doen: Paul van Loon en zijn band treden op, Paul van Loon signeert, Dolfje Weerwolfje-illustrator Hugo van Look geeft een tekenworkshop, Dolfje Weerwolfje is van de partij, en meer!

De Griezelbusdag 

Het Kinderboekenmuseum viert 25 jaar Griezelbus op zaterdag 29 oktober met de Griezelbusdag: een middag voor de fans van het eerste uur, vol anekdotes, muziek en meer. Paul van Loon wordt in het zonnetje gezet door bewonderaars, muzikale vrienden en collega’s uit het boekenvak, waaronder Alma Mathijsen, Thomas Olde Heuvelt en Griezelbus-illustrator Camila Fialkowski.

De Griezelbusdag (18+) is speciaal voor de fans van 25 jaar geleden. 

Praktische informatie Voor de optredens, voorstellingen en de Griezelbusdag geldt een toeslag op de entree, de workshops, filmvertoningen en voorleessessies zijn gratis voor bezoekers van het Kinderboekenmuseum. Kijk op www.kinderboekenmuseum.nl voor meer informatie en de mogelijkheden om te reserveren.