Het geheim van de YouTube-ster

Het geheim van de YouTube-ster

Door Manon. Het geheim van de YouTube-ster van Myron van der Velden is een boek wat helemaal past bij deze tijd. Actueler kan het niet. Een boek wat kinderen tussen de 8 en 11 jaar graag zullen lezen. Wij zijn in ieder geval enthousiast en we vertellen je graag waarom en je kunt het winnen! 

Het geheim van de YouTube-ster

Samen met mijn dochter Lenn mocht ik dit gave boek reviewen. Lenn was meteen enthousiast. De titel sprak haar meteen aan. Als tiener is ze zelf gek op vloggers en filmpjes op YouTube. Ze was meteen nieuwsgierig naar dit boek. Ik moest dus nog even wachten met lezen want ze nam het boek meteen mee naar haar slaapkamer. Het geheim van de YouTube-ster is een boek van Myron van der Velden die eerder het boek Spoorloos op de droomplaneet schreef.

Waar gaat het boek over?

In het geheim van de YouTube-ster ontmoeten we Flo. Flo is het zusje van Iris. Nadat Iris en Flo eens samen een vlog opnamen en Iris daarna meer foto’s en filmpjes plaatste heeft Iris inmiddels 150.000 volgers op YouTube. Iris is dus een beroemde YouTuber en wordt regelmatig uitgenodigd voor fotoshoots, interviews en film premières.  Iets waar Flo best wel jaloers op is. Iris heeft vaak geen tijd meer voor haar, ze is altijd bezig met haar foto’s en filmpjes. Haar moeder heeft het er maar druk mee, ze helpt Iris overal mee. Ook sommige van haar vriendinnen hebben alleen maar oog voor Iris.  Daar baalt Flo natuurlijk van. Maar Iris heeft een geheim, en Flo weet wat dit geheim is!! Wat zou er gebeuren als ze haar zus geheim online zet? Misschien wordt Flo dan wel bekend….. Hoe dat afloopt moet je natuurlijk zelf gaan lezen!

Bekijk het boek hier

Het geheim van de YouTube-ster

Een actueel boek over de invloed van social media. Het boek is een onderdeel van de ‘HET GEHEIM VAN’ reeks. Het is een reeks van ruim 40 boeken die geschreven zijn door verschillende auteurs. In ieder boek staat een geheim centraal. Het kan een zielig geheim zijn, of een spannend of eng geheim. Alle titels beginnen met Het geheim van….  en ze zijn allemaal wel spannend.

Ook kinderen kunnen hun eigen Het geheim van-verhaal schrijven en opsturen naar de uitgever, bekijk het hier. Uit al die inzendingen worden verhalen gekozen die vervolgens door een echte auteur wordt herschreven. Dit verhaal wordt uiteindelijk gepubliceerd. Hoe gaaf is dat!

Myron van der Velden

Myron van der Velden is de schrijfster van dit toffe boek. Ze schreef dit boek speciaal voor de Geheimen reeks. Het is haar tweede boek. Myron bracht in 2019 haar eerste boek uit, genaamd Spoorloos op de droomplaneet. Een boek over de Droomplaneet, daar waar alles wat er in je dromen gebeurt, echt bestaat.

Myron had vele idealen en een daarvan was het schrijven van verhalen. Ze scheef inmiddels twee boeken en wie weet wat we nog van haar kunnen verwachten.

Wat vonden wij?

Lenn is helemaal enthousiast over Het geheim van de YouTube-ster. Ze heeft het boek in twee dagen uitgelezen en wilde het meteen uitlenen aan haar vriendin. Maar eerst wilde ik het boek nog lezen natuurlijk. En ook ik ben enthousiast. Het boek sluit aan bij de actualiteit en het thema past helemaal bij de doelgroep. Het verhaal gaat over de impact van Social media en ik denk dat het goed is dat hierover geschreven wordt. Tieners zouden allemaal wel een vlogger willen zijn met duizenden volgens op social media. Maar wat er allemaal bij komt kijken, daar hebben ze geen idee van.

Door de vlotte schrijfstijl leest het boek makkelijk weg. Meteen vanaf het begin zit je in het verhaal. Je leeft mee met de hoofdrolspeelster en voelt de emoties die ze voelen. Je begrijpt de keuzes en acties maar bent heel benieuwd wat de consequenties zullen zijn. En je bent natuurlijk nieuwsgierig naar hoe het verhaal afloopt. Een lekker leesboek met daarin een mooie les verstopt. Wij geven dit boek een dikke Like, een duimpje omhoog!

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt ook kans op dit boek! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Woensdag 12 augustus mail ik de winnaar.