Het grote boek over de aarde, WIN

Het grote boek over de aarde, WIN

Het grote boek over de aarde is een fantastisch pop-up boek vol interessante weetjes over de aarde. Onze kleuter vind het al razendinteressant, maar vanwege de tekst vooral geschikt vanaf groep 5. Win een exemplaar.

Het grote boek over de aarde

Hoe ontstaan bergen?
Waar gaat de lava van een vulkaan heen?
Hoe hoog reiken de wolken?
Ontdek het allemaal in dit boek. Een interactief boek met kartonnen pop-ups. Onder de flapjes ontdek je onze voorouders, de binnenkant van een boorplatform. Je kan zelfs een vulkaan laten uitbarsten of de aardplaten verschuiven. Dankzij de visualisering wordt wetenschappelijke leerstof begrijpelijk voor kinderen.
Het grote boek over de aarde, WIN
Het boek zit barstensvol mooie weetjes over onze planeet. De beweegbare delen worden gecombineerd met gedetailleerde illustraties en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Wat vind je in Het grote boek over de aarde?

Het boek start met de aarde, onze planeet, in het heelal. Er staat tekst in over het ontstaan van de aarde en de planeet wordt doormidden gesneden om de hete delen te zien.

Vervolgens leer je iets over de bewegingen van de aade, waardoor de wereld er vroeger anders uit zag.

Vulkaan

Het stuk over de vulkanen is favoriet bij onze kleuter, maar hoe gaaf is het dan ook dat de vulkaan echt uitbarst midden in het boek!

Ik vind de spread erna heel interessant, want dat gaat over onze geschiedenis. We leren hoe het leven is ontstaan en wie onze voorouders zijn. Ontzettend veel dieren staan op de duidelijke tijdlijn, allemaal geïllustreerd.

Vervolgens gaat Het grote boek over de aarde over het veranderende landschap en de watercyclus. Ook weer met een prachtig pop up systeem waarbij het water van boven naar beneden stroomt.

Je ziet een grote uitklappagina over de lucht en de wolken met vliegtuigen.

Je ontdekt de verschillende klimaattypes op aarde en bij de laatste spread ontdek je de natuurlijke rijkdommen, zoals olie en grondgebruik.

Win Het grote boek over de aarde

Het moge duidelijk zijn dat ik dit boek een enorme verrijking vind voor in je klas tijdens de aardrijkskunde- of geschiedenislessen. Je maakt kans op één exemplaar van Uitgeverij Davidsfonds. Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter dat je meedoet. Maandag 25 mei mail ik de winnaar.

 

Het grote boek over de aarde; Pop-up boek over de geschiedenis van de aarde