Het Grote Geschiedenis Doeboek

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Win

Door Suzanne. Het Grote Geschiedenis Doeboek neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Een leuk en leerzaam boek, boordevol weetjes, puzzels, knutselopdrachten en quizzen. Ik mocht hem reviewen en jíj kunt hem winnen! 

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Win

In 2017 kwam het Historisch Nieuwsblad met de eerste editie van het Grote Geschiedenis Doeboek. Een boek voor kinderen die dol zijn op geschiedenis én op puzzelen, knutselen en andere leuke doedingen.
Inmiddels is de vierde editie van het Grote Geschiedenis Doeboek verkrijgbaar, bekijk ze allemaal hier. Een boek met als thema Schatgraven.

Het boek

Het Grote Geschiedenis Doeboek wordt uitgegeven als paperback en is iets kleiner dan een A4-tje.
De kaft van het boek is kleurrijk en staat vol met grappige plaatjes die een indruk geven van wat er in het boek aan bod komt.

De binnenkant van het boek is al net zo kleurrijk. Ieder hoofdstuk heeft een andere paginakleur, waardoor het zoeken in het boeken wordt vergemakkelijkt. Daarnaast vind je in het Grote Geschiedenis Doeboek de mooiste foto’s van schatten uit de geschiedenis, maar ook knutselopdrachten worden ondersteund door foto’s. Tekst en plaatjes worden afgewisseld, wat het voor kinderen ook makkelijk leesbaar maakt.

Bekijk het boek hier

De inhoud

De inhoudsopgave van het Grote Geschiedenis Doeboek bevat tien hoofdstukken én een prijsvraag.
Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Van de tombes van farao’s tot het terracottaleger in China. En van Odin en Thor tot piraat Anne Bonny.

Naast alle informatie en leuke weetjes staan dit boek ook vol puzzeltjes, rebussen, kleurplaten en quizzen.
En tot slot heeft bijna ieder hoofdstuk ook een leuke knutselopdracht die aansluit bij het thema. Zo leer je bijvoorbeeld een vulkaan maken in het hoofdstuk over Pompeï. En maak je je eigen vliegtuigmobiel in het hoofdstuk over de Tweede Wereldoorlog.

Wat vind ik?

Het Grote Geschiedenis Doeboek is een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Ideaal voor een regenachtige vakantiedag bijvoorbeeld. De afwisseling tussen lezen en doen is perfect en de lay-out van de pagina’s nodigt uit tot lezen en verder kijken.
Zeker nu de vakantie in eigen tuin gevierd wordt, komt dit boek goed van pas. Ik zoek ieder jaar voor de zomervakantie een doeboek voor mijn kinderen en dit boek gaat zeker zorgen voor uren lees- en speelplezier!

Win

Ik mag van het Historisch Nieuwsblad een exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 15 juni mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staan een affiliate link in het blog.

 

Het grote geschiedenis doeboek voor kinderen rond 8 jaar; recensie