Het grote groeiboek van Vos en Haas WIN

Het grote groeiboek van Vos en Haas WIN

Onze dochter van vier vindt de verhalen van Vos en Haas al leuk om te horen. Hopelijk vindt ze het straks ook leuk om ze te lezen. Want zo mooi om te zien dat je met Het grote groeiboek van Vos en Haas mee kunt groeien in leesniveau met negen verschillende verhalen. Je kunt het winnen.

Het grote groeiboek van Vos en Haas

Al bijna 25 jaar bestaan de verhalen van Vos en Haas van Sylvia Vinden Heede. De illustraties zijn heel herkenbaar van de hand van Thé Tjong-Khing. De reeks met verhalen over Vos en Haas is vertaald in maar liefst 14 talen. Al meer dan 700.000 exemplaren zijn er verkocht. Er is zelfs een animatieserie over gemaakt. In deze bundel staan negen verhalen, verdeeld over drie leesniveaus. Met uil lees je AVI Start tot M3. Met vos lees je AVI M3 tot E3 en met haas lees je AVI E3 tot M4.

Zo zijn er verhalen over de wind die ‘s nachts uil omver blaast, uil die op reis wil, de dieren die willen bakken en koken, kunst maken en haas die in gevaar is.

Een voorbeeld van een verhaal op AVI start is:

het is nacht
heel het bos slaapt:
vos en haas in hun hol.
ping wing en ping ping
in het hop op het hek.

Bekijk het boek hier

Wat vinden wij?

Vos en Haas

De verhalen zijn enorm verschillend. Er bestaan ook boeken van Vos en Haas waarbij de verhalen elkaar opvolgen en het een groot boek is. Bij dit boek kun je de verhalen juist afzonderlijk lezen en dat vind ik ook leuk. Daardoor kun je een verhaal kiezen dat bij je past of waar je zin in hebt om te lezen. De verhalen zelf zijn heel aandoenlijk. Soms worden er ook woorden in uitgelegd, wat het zeker ook geschikt maakt om te oefenen met woordenschat. De illustraties zijn plaatjes. Zo mooi, gedetailleerd, in kleur en toch ook grappig. Ik vind het een aanwinst in de boekenkast voor kinderen die leren lezen.

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt een exemplaar winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je mee wilt doen. 22 maart mail ik de winnaar.