Het huis van Sinterklaas review

Het huis van Sinterklaas review

Soms heb je van die pareltjes in handen die je gewoon moet hebben. Het huis van Sinterklaas is zo’n prentenboek dat een eigen review verdient. 

Het huis van Sinterklaas

Sinterklaas is met zijn pieten naar Nederland met de stoomboot. Er gaan alleen volwassen pieten mee, dus wat gebeurt er met hun kinderen? Zij blijven achter in het huis van Sinterklaas en niemand durft op te passen. Gaat dat wel goed?

Wat vind ik?

Ik had het boek al eens besproken in het blog met de boeken zonder zwarte piet. Er staan wel pieten in, maar die zijn licht of hebben wat roetvegen. Het boek verdiende ook nog wat eigen aandacht vond ik.

Het boek leest makkelijk weg, vind ik altijd fijn voor kleuters. Daarom kun je het ook goed aan peuters voorlezen. Het verhaal is op rijm wat ook fijn in het gehoor ligt. De rijmwoorden zijn simpel, waardoor kleuters mee kunnen raden welk woord er komt. Het is spannend tot het einde. Want wat zou Sinterklaas van zijn opgefleurd huis vinden?

De illustraties maken het boek. Het is geen geheim dat ik de tekeningen van Marieke Nelissen erg mooi vind. Ook hier heeft ze zichzelf weer overtroffen. De illustraties zijn vrolijk, stralen veel plezier bij de pieten uit, ze zijn duidelijk en in een helder en mooi kleurgebruik. Past allemaal goed bij peuters en kleuters.

Het huis van Sinterklaas

Vooral deze illustratie vind ik prachtig en zou ik graag als poster in de klas ophangen.

Pietjes

De pietjes zijn dus licht of in verschillende tinten donker, soms met roetvegen. Het sluit dus goed aan bij het Sinterklaasjournaal.

Koop het boek!

Een prachtig cadeau voor in de schoen of voor de hele klas voor Sinterklaas. Koop het boek in de boekhandel of hier  (met gratis verzending). 

Het huis van Sinterklaas review