Het Kleurenmonster spel en Rory's Story Cubes WIN

Het Kleurenmonster spel en Rory’s Story Cubes WIN

Vandaag een hele toffe actie voor je: WIN Het kleurenmonster spel en Rory’s Story Cubes. Leuk Sinterklaas cadeau voor je klas toch?

Het Kleurenmonster spel

Het Kleurenmonster spel

In België won Het kleurenmonster spel het label Speelgoed van het jaar 2019. En dat vind ik heel terecht! Wat een tof spel waar veel lesdoelen in verwerkt zijn en waarbij kinderen veel praten. Het is een coöperatief bordspel, dus de kinderen moeten samenwerken om alle emoties van Het kleurenmonster op de goede plek te krijgen. Bij elke emotie moeten de kinderen iets vertellen. Dus waarom voelde je je zo? Of als dat te moeilijk is: waarom zou het kleurenmonster zich zo voelen. Zo leren ze emoties herkennen en benoemen.

Bekijk het spel hier

In de klas

Het kleurenmonster spel

Ik speelde het spel in de kleuterklas en de kinderen vonden het een tof spel. Ze wilden echt goed samenwerken om alle emoties te “halen”. Ze hebben ook veel met het boek gewerkt, zodat ze Het kleurenmonster ook echt goed kennen. Ik vond het mooi om te zien hoe de emoties benoemt werden. Sommige kinderen moesten er wat langer over nadenken of zeiden het gevoel van iemand “na”. Maar ook dat is oefenen. Andere kinderen konden al heel mooi een situatie over henzelf beschrijven. Je kunt het nog wat moeilijker maken door ze alleen iets van thuis of juist in de klas te vertellen. Je weet als leerkracht meteen wat er speelt en leeft bij de kinderen.

Rory’s Story Cubes

Rory's Story Cubes

Welk kind houdt er niet van verhalen? Als ik de Rory’s Story Cubes gebruik in de klas, hangen de kinderen aan mijn lippen. Maar ook thuis vindt mijn zoontje het een uitdaging (voor mij haha) om alle dobbelstenen te gooien en mij een verhaal te laten vertellen waar alle afbeeldingen naar voren komen. Het lukt me meestal wel ;).

Je kunt echt alle kanten op met de Rory’s Story Cubes. Het gaat om het maken van verhalen door de kinderen of door jezelf. Zelf verhalen vertellen zoals ik bij de kleuters dus, of de kinderen een opstel of (prenten)boek laten schrijven met de elementen van de dobbelstenen.

Bekijk de dobbelstenen hier. 

In de klas

Rory's Story Cubes

Ik gebruik de Rory’s Story Cubes wel eens bij mijn woordenschatles. Ik bied een woord aan en gooi er drie dobbelstenen bij. Vervolgens aan mij de uitdaging om een verhaal te vertellen waar de woordkaarten naar voren komen, maar ook de drie afbeelding. Dit werd een verhaal over Malle Pietje die een schaap voor Sinterklaas mee wilde nemen, zich verstopte achter een boom, zijn schoen moest schoonmaken bij een huis en dus door het sleutelgat moest kijken. En zijn volle zak bij de boerderij achterliet om met lege handen weer bij Sinterklaas te komen. Afijn, het is gelukt en de kinderen wilden nog een verhaal horen!

WIN

Je kunt dus allebei winnen in een pakket! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dit weekend mail ik de winnaar.