Het Klokhuis over Scheiden

Het Klokhuis over scheiden

Vanaf 19 januari start een serie Het Klokhuis over scheiden. Van 19 januari t/m 9 februari komt de serie elke donderdag om 18.23 uur op NPO Zapp

Ouders van 700.000 kinderen per jaar liggen in scheiding. De meeste kinderen vinden het moeilijk om te praten over deze ingrijpende gebeurtenis. Het Klokhuis maakt met deze serie het onderwerp scheiden bespreekbaar.

Praten over scheiden

Kinderen vinden het onderwerp vaak te emotioneel, ze schamen zich ervoor of houden hun mond omdat ze hun ouders er niet mee willen belasten. Daardoor blijven veel kinderen met hun verdriet en andere emoties rondlopen.

Het Klokhuis over scheiden

In de serie Het Klokhuis over scheiden vertellen kinderen openhartig over de scheiding van hun ouders en hoe ze zich daarover voelen. Vechtscheiding, de rol van de rechtbank en waar je hulp kunt vinden, verschillende onderwerpen komen aan bod.

www.ikdurfniettezeggendat.nl

Het Klokhuis vindt het belangrijk dat de stem en gevoelens van kinderen gehoord kunnen worden. Daarom lanceren ze bij de serie www.ikdurfniettezeggendat.nl. Dit is een laagdrempelige website waarop kinderen anoniem hun gevoelens en gedachten kwijt kunnen in een persoonlijke boodschap, en kunnen lezen hoe andere kinderen zich voelen als hun ouders gaan scheiden.

Bespreken in de klas

De serie lijkt me een goed aanknopingspunt om met de kinderen in gesprek te gaan over scheiding. Met deze aantallen, zullen ook veel kinderen in de klas te maken krijgen met ouders die scheiden. Je kunt samen de serie kijken en hierover praten in de groep. Kinderen nemen de zorgen van thuis mee de klas in. Dit kan hun sociale gedrag en prestaties beïnvloeden. Hierover in gesprek gaan met elkaar en de kinderen naar elkaar te laten luisteren zal van grote invloed zijn op de sociale omgang met elkaar.

Lees ook: TIPS VOOR EEN POSITIEF BEGIN VAN DE DAG IN DE KLAS en TIPS OM DE DAG TE EVALUEREN