Het lievelingsboek van Simon Snoek WIN

Het lievelingsboek van Simon Snoek WIN

Een boek over boeken en dat voor jonge kinderen? Ja natuurlijk kunnen Julia Donaldson en Axel Scheffler, bekend van De Gruffalo dat! Ken je het Droste effect? Het lievelingsboek van Simon Snoek is eigenlijk precies zo. Het gaat over een boek, in een boek, in een boek, in een boek, etc. Met natuurlijk prachtige illustraties. Wellicht word het ook jouw lievelingsboek, want je kunt het winnen. 

Het lievelingsboek van Simon Snoek WIN

Simon Snoek leest in zijn lievelingsboek, dat een boek in een boek in een boek is. Over piraten, de beer van Goudlokje, ridder Roderik, kikker Leesbeest, een draak, groene mannetjes, hoofdeloze Hannie (een spook), noem maar op. Uiteindelijk eindigt hij bij een boek over de stoel van Simon Snoek. En dan kan het (voor)leesfeest dus weer opnieuw beginnen… Een ode aan het lezen en aan de fantasie.

Het vrolijke verhaal van Julia Donaldson met de kleurrijke prenten van Axel Scheffler, in de voortreffelijke vertaling van Bette Westera is al in 2005 geschreven en nu eindelijk weer te koop.

Ook leuk voor De Nationale Voorleesdagen 2022!

Bekijk het boek hier

De auteur en illustrator

Over Julia Donaldson 
Julia Donaldson maakte al talloze prentenboeken, onder anderen met Axel Scheffler, die de wereld veroverden. Zangerig, ritmisch taalgebruik kenmerkt al haar teksten, maar haar grootste creatie blijft De Gruffalo.

Over Axel Scheffler
Axel Scheffler studeerde kunstgeschiedenis en visuele communicatie. Zijn illustraties zijn internationaal een groot succes en Schefflers prentenboeken verschijnen over de hele wereld. Zijn werk werd diverse malen bekroond.

Wat vind ik?

Het lievelingsboek van Simon Snoek

Ik vind alle boeken van het gouden duo leuk! Het lievelingsboek van Simon Snoek is wel degelijk een ander soort verhaal, omdat het over allerlei boeken gaat. Er zit geen verhaallijn in met een probleem. Eigenlijk zie je allerlei losse verhalen, want telkens lees je een stukje uit een ander boek. De tekst is, zoals gewend, prachtig op rijm, fijn voor jonge kinderen. De illustraties zijn natuurlijk weer prachtig en ook al leuk om te bekijken zonder de tekst. Wellicht herken je ook wel wat verhalen zoals dat van Goudlokje. Het boek leent zich om zelf telkens de verhalen af te maken. Tof voor kinderen die ook schrijver willen zijn of worden en verhalen maken leuk vinden.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 18 januari mail ik de winnaar.

Er staat een afflilate link in dit blog.