Het mysterie van het steenhouwertje WIN

Het mysterie van het steenhouwertje WIN

Markus mag met zijn vader mee naar de KoepelKathedraal waar hij meewerkt aan de restauratie. Markus wil graag Superhavik zijn, een echte speurneus die met dieren kan praten. Als de robijn zoekraakt, heeft hij meteen werk te doen. De tekst en de illustraties van Het mysterie van het steenhouwertje zijn gemaakt door Thé Tjong-Khing, je kunt het winnen.

Het mysterie van het steenhouwertje WIN

‘Markus, pas op! Liep je weer te dromen?!’
Vandaag is Markus Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten, zo wil hij ook genoemd worden Hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is. Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen, de robijn. Superhavik gaat erachteraan, zou hij het vinden?

Een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels van de KoepelKathedraal.
Thé Tjong-Khing brengt het mysterie tot leven in dit prentenboek voor alle leeftijden. Weer een mooie titel voor Kinderboekenweek 2021.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Het boek staat voor 4 tot en met 9 jaar. Maar voor kleuters en zelfs groep 3 (zo aan het begin van het schooljaar) vind ik het veel te moeilijk. Zowel het verhaal als de illustraties. Ik zou het meer bestempelen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Een mooi prentenboek voor wat oudere kinderen, dat kan natuurlijk ook! De jongen in het verhaal is rond de acht jaar, denk ik. Dus wat oudere kinderen herkennen zich er meer in.

De illustraties zijn enorm gedetailleerd, zoals we kennen van Thé Tjong-Khing, ik vind hem een fantastische illustrator. Er komen bijzondere mythische figuren in voor die mooi getekend zijn. Hier en daar is het wat donker, zoals het in een kathedraal kan zijn. Er worden ook prachtige muurschilderingen in verbeeld.

Het verhaal is spannend, maar dit zal voor kleuters moeilijk te begrijpen zijn, omdat het lange zinnen zijn met veel moeilijke woorden, zoals crypte, glas-in-lood en monstrans. Deze woorden worden wel voor in het boek uitgelegd. Daar vind je ook een stuk over de geschiedenis van de kathedraal uitgelegd, met de beelden die je in het boek ziet.

Een prachtig boek over de geschiedenis van de KoepelKathedraal in Haarlem. Maar wel vooral voor oudere kinderen geschikt.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek waarin je restaurateurs aan het werk ziet. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 21 september mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.