Het no-nonsense meditatie boek

Het no-nonsense mediatieboek

Elke dag vouw ik mijn benen in lotushouding, zet ik op elk leeg plekje in huis een brandende kaars en wordt alles wazig door de fanatiek gebrande wierook. GEINTJE NATUURLIJK! Het no-nonsense mediatieboek gaat dat nou juist tegen, want het is geschreven door een vooraanstaand neuroloog. Steven Laureys is een wetenschapper dus en vertelt wat de invloed is van meditatie op je lichaam en geest. Niks zweverig, juist in het hier en nu en razend interessant!

Soms lees ik een boek waarin ik maar wil blijven strepen, omdat ik alles zo belangrijk vind (ook al werkt onderstrepen niet om goed te leren, lees dit maar eens). Overal zitten vouwtjes in het boek, omdat ik dat nog eens terug wil lezen. Maar eigenlijk is mijn conclusie dat ik dit boek heel snel nog eens moet lezen. Dit gebeurt me niet vaak, maar sommige boeken hebben dat in zich. Net als dat Focus AAN/UIT één van mijn “lijf”boeken is geworden. Het no-nonsense mediatieboek is ook echt een aanrader!

Het no-nonsense mediatieboek

Het no-nonsense meditatieboek van Steven Laureys is een boek voor iedereen die meditatie wil toepassen in zijn of haar dagelijks leven én wil weten waarom het werkt. Je leert op begrijpelijke wijze hoe meditatie precies werkt en wat de effecten ervan zijn op lichaam en geest. Meditatie kan je leven veranderen; minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts een paar van de positieve effecten van mediteren. Er staan ook wat eenvoudige oefeningen in, maar om daar meer in te duiken, kan ik vooral Het no-nonsense meditatie oefenboek aanrader, bekijk het hier.

Over de auteur

Steven Laureys is topneuroloog en internationaal bestellerauteur. Zijn boeken werden vertaald in het Engels, Frans, Italiaans, Hongaars en Turks. In het boek zie je ook bijdragen van Paul Witteman en Charly Lownoise. Het brein van Matthieu Ricard werd onderzocht.

Wat vind ik?

Ik volg een opleiding tot Mindfulness trainer (bijna klaar). En zo af en toe geef ik wat meditaties aan anderen, zoals in mijn online cursus. Ik vind het dan ook razend interessant om te weten wat er eigenlijk in je brein gebeurt als je mediteert. Graag doe ik dingen die werken en die wetenschappelijk zijn bewezen. Met dit boek heb ik een enorm vat met die kennis in handen.

Ik vind het een kunst als een wetenschapper zo kan schrijven, dat het heel begrijpelijk is. Dat is dit boek zeker, ook al gaat het over je brein, waar men nog lang niet alles van weet en wat ook best ingewikkeld is. Daarbij schrijft hij er ook persoonlijke anekdotes in, waardoor het fijn leesbaar wordt.

Bekijk het boek hier

Het no-nonsense mediatieboek

Het boek beschrijft het onderzoek dat het team van Laureys heeft gedaan bij onder andere boeddhistische monnik Matthieu Ricard. Maar er is ook een specifiek hoofdstuk voor alle sceptici. Er zijn genoeg mensen die zich afvragen in hoeverre het onderzoek naar meditatie te vertrouwen is. Laureys houdt dan ook een pleidooi voor meer onderzoek, want medicatie wordt bijvoorbeeld nog veel meer onderzocht.

Regelmatig mediteren verandert in ieder geval de structuur van je hersenen, het werkt tegen stress en waarschijnlijk helpt het je ook in je creativiteit. Je leert minder emotioneel te lijden onder je pijn en je angsten te verminderen. En in het boek lees je waarom dat zo is. Ik kreeg het boek van uitgeverij Kosmos, op aanvraag van mijzelf. Echt een aanrader!

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.