Het oneindige verhaal WIN

Het oneindige verhaal WIN

Ik had het nog nooit gelezen, wel de film tig keer gezien. Uitgeverij De Fontein heeft nu een prachtige jubileumeditie uitgebracht met stoffen omslag en de letters in verschillende kleuren. Vanaf de eerste bladzijde werd ik gegrepen door het prachtige verhaal, echt een klassieker. Je kunt het winnen!

Het oneindige verhaal

The Neverending Story

Ken je de film nog? Met die fantastisch grote en lieve witte draak. De megagrote stenenetende reuzen, vreemde figuren en een dromerige jongen die dat verhaal leest, maar er ook in blijkt te zitten. Ik heb de film als kind zo’n vijf keer gekeken, magisch vond ik het. Maar op de één of andere manier durfde ik niet in het boek te beginnen. Te literair was ik bang voor.

Het boek

Maar nu er een fantastische nieuwe uitgave is, wilde ik er wel induiken. En vanaf de eerste bladzijde had het boek me in de greep. Het was meteen spannend, prachtig geschreven en heel goed te lezen.

Het verhaal: Dit is het beroemde verhaal over Bastiaan, die het boek Het oneindige verhaal steelt bij een antiquair en zich op de zolder van zijn school verstopt. Daar kan hij ongestoord lezen over het land Fantásië. Als de koningin van Fantásië hem roept kan hij het eerst niet geloven, toch stapt hij het boek binnen om haar te helpen. Nu is hij niet langer het gepeste jongetje, maar een nobele held met een belangrijke opdracht. Kan Bastiaan het land redden van het oprukkende Niets? En wat moet hij doen om ooit weer thuis te komen?

Bekijk het hier

Het oneindige verhaal

De auteur

Michael Ende (1929-1995) behoort tot de succesvolste auteurs van Duitsland. Hij werd wereldwijd bekend door zijn boek Het oneindige verhaal, waarvan meer dan 9 miljoen exemplaren werden verkocht. Naast kinder- en jeugdboeken schreef Michael Ende ook romans voor volwassenen, gedichten en theaterstukken.

Wat vind ik?

Ik denk dat het al duidelijk is dat ik het een fantastisch boek vind! Het is niet voor niets dat Het oneindige verhaal zoveel prijzen heeft gewonnen en in 41 talen is verschenen. Wat een prachtig boek! Je wordt meteen in het verhaal gezogen. Ik heb het nog niet uit en ben zo benieuwd hoe het afloopt! Het is ook wel degelijk anders dan de film, dus zeker een keer lezen. Een prachtig boek om lekker in te verdwijnen in de kerstvakantie. Ik ben meestal niet zo van de magische boeken, maar dit vind ik echt van een andere orde, heerlijk. Ik vind het geschikt voor goede lezers van 10 jaar of anders vanaf 12 jaar.

Bekijk het hier

Win

Ik mag van de uitgever drie exemplaren weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag  december mail ik de winnaar.

Er staan affiliatie links in dit blog.