Het vrolijke voorleesboek van Kikker

Het vrolijke voorleesboek van Kikker

(Door Malou) Laatst vertelde ik jullie dat mijn peuter een tijdlang niet voorgelezen wilde worden, maar gelukkig is die fase voorbij. Inmiddels wil ze weer heel graag samen boekjes lezen en Het Vrolijke Voorleesboek van Kikker is een van haar favoriete boeken op dit moment.

Ik kende de boeken van Kikker nog van toen ik zelf jong was en ik was er groot fan van. Toen mijn dochter Nomi dit boek van mijn tante kreeg kon ik het niet laten om er meteen eventjes in te kijken. Het boek bestaat uit verschillende verhalen en ze zijn stuk voor stuk heel erg leuk.

Ook mijn dochter vindt het boek heel erg leuk. De verhalen zijn goed te begrijpen voor een peuter en ze werd ook heel enthousiast van de plaatjes. Ze ziet allemaal dingen die ze kent en die wijst ze iedere keer weer aan.

Dit boek is uitgegeven omdat Kikker 25 jaar is geworden en een van de verhalen gaat over zijn verjaardag. Kikker wist dat het een bijzondere dag zou zijn, maar hij wist niet waarom. Hij bleek zijn verjaardag helemaal te zijn vergeten, maar gelukkig hadden zijn vrienden er wel aan gedacht! Toen ik vlak na Nomi’s verjaardag dit verhaal met haar las, vond ze het ontzettend leuk. Vooral de slingers maakten indruk, ze wilde daarna telkens ‘slingers lezen’.

Wij zijn dus groot fan van dit boek en hij hoort absoluut bij onze favorieten. Als Nomi een boek mag uitkiezen om samen te lezen kiest ze vaak voor deze, en dat snap ik heel goed. Ik kan hem jullie absoluut aanraden!

Kijk bij PRENTENBOEKEN voor nog meer leuke reviews.