Het Zapp Sinterklaasfeest 2018

Het Zapp Sinterklaasfeest 2018

(door Judith) We waren uitgenodigd bij het ZappSinterklaasfeest, om samen met Sint en heel veel kinderen alvast zijn verjaardag te vieren. Aankomende weken zal het feest ook worden uitgezonden op Zapp.

Het ZappSinterklaasfeest 2018 – recensie

Ontvangst

Dit jaar werd het feest vier keer gevierd op 24 en 25 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij binnenkomst in de hallen waarin het feest werd gevierd werden er armbandjes uitgedeeld waarop ouders hun telefoonnummers konden schrijven. Ik vond dit fijn meedenken van de organisatie, want ik was dit keer de armbandjes die ik voor mijn kinderen heb glad vergeten.

In de hal voor het podium waren diverse Zapp figuren te vinden waarmee de kinderen op de foto konden gaan: Buurman en Buurman, Nijntje, Koning Koos en vele anderen. Ook worden er door een plaatjes Piet allemaal leuke liedjes gespeeld waarop kinderen kunnen dansen. Wij zijn vrij snel richting podium gegaan, omdat het erg druk was in de hal.

Het Zapp Sinterklaasfeest 2018

Het feest

Het feest werd dit jaar gepresenteerd door Diewertje Blok en Pepijn. Allereerst reden allerlei gasten een rondje, de zogenoemde Zapp parade. Tijdens deze parade kwamen Buurman en Buurman, Nijntje, K3, Kinderen voor Kinderen, Fource en vele anderen op karretjes langrijden. Vervolgens begon de echte show.

Fenna zong samen met de kinderen diverse liedjes, waarna de echte Sint kwam aangereden op zijn paard Amerigo. Sinterklaas had voor het feest WellesPiet meegenomen. Nadat Sinterklaas een rondje door de zaal had gereden op Amerigo ging hij richting het podium, dat was aangekleed met Pietenplaatjes.

Het verhaal

Dit jaar ging het verhaal over Amerigo, die na het rondje door de zaal verdwenen was uit de stal met iemand die op hem zou passen (die blonde, van het klokhuis….). Geen paard, geen pakjesavond, dus dit was een groot probleem. Uiteraard gingen Pieten op onderzoek uit en Pepijn probeerde ondertussen allemaal andere manieren uit waarop Sinterklaas op pakjesavond alsnog bij alle huizen langs zou kunnen gaan. Uiteraard komt alles, net zoals altijd bij Sinterklaas, allemaal weer goed.

Het Zapp Sinterklaasfeest 2018

Gasten

Tijdens de zoektocht naar Amerigo en manieren om pakjesavond door te kunnen laten gaan waren er diverse optredens door gasten. Dit jaar waren dat Ron Boshard, Maya de Bij, Mega Mindy, Kinderen voor Kinderen, K3 en Fource. Tussendoor zong Fenna, samen met de kinderen, sinterklaasliedjes.

Het Zapp Sinterklaasfeest 2018

Onze reactie

Vorig jaar hebben we kaartjes gekocht om het Zapp Sinterklaasfeest te bezoeken. We vonden het leuk dat, in tegenstelling tot vorig jaar, Diewertje Blok een van de presentatoren was. Vorig jaar mocht Ron Boshard twee liedjes zingen, dat was in de show van dit jaar (gelukkig) teruggebracht tot één liedje. Onze oudste, die het geheim kent, was ook enthousiast over de show. De échte Sinterklaas blijft toch wel heel bijzonder om te zien. Vooral wanneer hij aankomt op Amerigo. Daarnaast vond ze het ook heel fijn om Kinderen voor Kinderen, waar ze fan van is, in het echt te kunnen zien. Onze middelste was enthousiast en haar gezicht was schitterend om te bekijken tijdens de show. Elke keer wanneer ze Sinterklaas of Amerigo zag vertelde ze dit en ze zat helemaal in het verhaal. Daarnaast heeft ze enthousiast gedanst en meegezongen. Wij volwassenen vonden het verhaal vorig jaar leuker en minder voorspelbaar.

TV

Het Zapp Sinterklaasfeest wordt aankomende anderhalve week op verschillende dagen uitgezonden op NPO Zapp: woensdag 28 november (15.30 uur), vrijdag 30 november (16.25 uur), zondag 2 december (15.30 uur) en dinsdag 5 december (16.15 uur). Wij zullen zeker nog een keertje kijken, alleen al om te zien hoe het feest er op TV uitziet.