Hoe fel de zon ook scheen WIN

Hoe fel de zon ook scheen WIN

In de meivakantie vallen 4 en 5 mei, de dagen waarin de Tweede Wereldoorlog herdacht wordt. Arend van Dam, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2020, schreef het boek Hoe fel de zon ook scheen met verhalen over WOII. Je kunt het winnen.

Hoe fel de zon ook scheen

Ken je de mooie verhaalboeken van Arend van Dam vol geschiedenis, aardrijkskunde en kunstenaars? Vast wel, zoals Stad en land. Ik heb er een heel rijtje van thuis staan, zo fijn geschreven voor kinderen en tof om voor te lezen! Begrijpelijk voor kinderen vanaf groep 4 ongeveer, maar handig om voor te lezen vanaf groep 5 vanwege de soms heftige verhalen over de oorlog. Het is overigens wel zo geschreven dat kinderen niet meteen wakker zullen liggen van de verhalen.

Bekijk het hier

De verhalen

Het boek Hoe fel de zon ook scheen over de Tweede Wereldoorlog begint bij de Olympische Spelen in Berlijn, met de gouden plakken voor Rie Mastenbroek. In 20 verhalen vertelt Arend van Dam over helden als George Maduro, Hannie Schaft, Miep Gies, Henriette Pimentel en Erik Hazelhoff Roelfzema. Maar ook over Anton Mussert en Willem Mengelberg. En natuurlijk belangrijke gebeurtenissen als de slag om de Grebbeberg, de februaristaking, D-day, de hongerwinter, de bevrijding en hoe Nederland moeizaam opkrabbelde na vijf jaar bezetting.

Je leest dus over allerlei belangrijke figuren rond WOII.

De illustraties zijn wederom gemaakt door Alex de Wolff en in full colour. Ik vind ze weer prachtig en goed passend bij de verhalen. Veel verhalen zijn vanuit de kinderen in dezelfde leeftijd als de lezer geschreven, dat maakt het herkenbaar. En ze kunnen zo zich goed inleven in hoe de oorlog voor hun leeftijdsgenoten geweest moet zijn.

Hoe fel de zon ook scheen

Lesbrief

Bij het boek is een lesbrief gemaakt, voor kinderen die in groep 5 of hogere groepen zitten. Je kunt deze hier downloaden.

Win

Ik mag één exemplaar weggeven van de uitgever van het mooie boek Hoe fel de zon ook scheen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 27 april mail ik de winnaar.

 

Hoe fel de zon ook scheen; Kinderboek over de tweede wereldoorlog