Hoe het bijhouden van mijn uren voor de CAO nu gaat

In augustus schreef ik een blog over hoe ik makkelijk mijn uren bijhoud voor het nieuwe CAO. Vandaag een eerste update hoe het bijhouden van mijn uren voor de CAO nu gaat

Update uren bijhouden CAO

De herfstvakantie is hier inmiddels al voorbij, de eerste schoolweken hebben we gehad. We gaan een drukke periode in met Sinterklaas en kerst. Hoogste tijd voor een update dus. Hoe gaat het bijhouden van mijn uren voor het nieuwe CAO?

Paymo

Voor de urenregistratie gebruik ik de app Paymo. Ik gebruik de app en het tooltje op het dashboard van m’n laptop.

Lukt het bijhouden van de uren?

Ja en nee. Ik merk dat ik het op school lastig vind om de app op mijn telefoon te gebruiken.
Veel gesprekken houd ik in de wandelgangen, allerlei klusjes doe ik tegelijkertijd en tijdens het lesgeven vind ik de app aanzetten al helemaal niet nodig.
Bij grotere klussen zoals mijn mails beantwoorden zet ik de app vaak wel aan, maar dan moet ik er echt voor gaan zitten.
Ook vergaderingen voor mijn werkgroepen zijn makkelijk bij te houden. Ik zet deze taken vaak bij afloop van de vergadering in de app via de kalender.

Thuis

Al het werk dat ik thuis doe gaat makkelijker via de tool op m’n laptop. Ik werk dan toch meestal op de computer, dus die kleine extra handeling lukt wel. Ik ben ook nieuwsgierig naar het aantal uur dat ik thuis aan het werk ben voor school (naast de drie dagen in de week van 7.30 – 16.30 uur daadwerkelijk op school).

Resultaten

Gewerkte uren afgelopen maand Paymo

Als ik naar afgelopen maand kijk, kan ik zien dat ik 7 uur en 17 minuten buiten het lesgeven om heb gewerkt. Dit is natuurlijk veel meer uur, maar op school zet ik de app niet zoveel aan.
Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik kan zien dat ik alleen op donderdag 8 oktober de app op school heb aangezet. De rest van de uren zijn buiten schooltijden om en komen dus neer op bijna een hele werkdag.

ICT taken

Vooral de tijd die ik aan ICT besteed, vind ik interessant. Ik ben ICT coördinator en heb hier bijna al mijn niet-lesgebonden uren in zitten.
De takenlijst die ik hier heb, is vanaf de start van het gebruik van de app.
Ik kan precies zien hoeveel tijd mijn taken kosten en zie dat mijn mail wegwerken en het voorzitterschap van de werkgroep me het meeste tijd kost. Voor het voorzitterschap heb ik 20 uur gekregen en voor de werkgroep zelf 18 uur, dus ik ben benieuwd of dat gaat uitkomen. Hier zit ook een stuk van de mail in.

Voor alle andere taken heb ik 40 uur gekregen en voor de website 10 uur. Alle overige ICT klussen hebben me (helaas zelf even uitrekenen) al 4 uur aan werk gekost. Ik heb dus nog 36 uur over voor de rest van het schooljaar. Maar zoals ik al zei, veel doe ik thuis en de uren op school houd ik meestal niet bij. Dus ik kan er wel zo’n 6 uur van maken, denk ik.

Mocht ik op te veel uur uitkomen, kan ik eens kijken naar Schoudercom. Ik zie door deze takenlijst dat dit een grote tijd opslurper is. Dit is een taak die een ander eventueel over zou kunnen nemen, waardoor ik weer wat meer tijd vrij krijg voor andere zaken. Dat is nu nog niet nodig, maar ik houd het in mijn achterhoofd.

Doel bijhouden uren

Mijn doel voor het bijhouden van de uren, meer inzicht in mijn tijdsbesteding, is deels gehaald. Ik moet mezelf er echt toe zetten de app ook op school te gebruiken en niet alleen thuis. Dan krijg ik pas echt inzicht in de tijdsinvestering van al mijn taken.

Ik heb wel meer inzicht gekregen in welke taken ik nu eigenlijk heb. En ik begin te merken welke taken veel en welke weinig tijd kosten. Hier zou ik altijd over in gesprek kunnen gaan.

Ik ga komende tijd proberen de app weer wat vaker te gebruiken. Ik wil echt een goed inzicht krijgen in de uren die ik maak en waar mijn tijd heen gaat.

Houd jij je uren bij voor het nieuwe CAO?