Stokke Xplory Athleisure Grey

Hoe ik fit werd en blijf met hulp van de Stokke Xplory Athleisure Grey

Zodra het voor ons dochter mocht, ben ik veel gaan wandelen met de kinderwagen en dat doe ik nu nog. Ik werd er fit door en blijf het nu ook door veel te wandelen met de kinderwagen. Ik kreeg een Stokke Xplory Athleisure Grey om te testen. Ik vertel je graag hoe ik fit blijf en waarom we de kinderwagen nu veel gebruiken. 

Na een week mag je naar buiten met je baby, of in ieder geval als het op geboortegewicht is. Ik ben meteen op pad gegaan, eerst met Jozua en onze zoon, zodat ik niet zo snel staande gehouden zou worden. Dit lukte goed, dus al snel ging ik steeds een stukje verder. Ik merkte dat ik het zo snel kon opbouwen, elke dag maakte ik mijn blokje om wat groter.

Bekijk ook de Stokke JetKids.

Fit worden

Na zes weken ben ik er ook weer voorzichtig bij gaan sporten. Ik kocht het basic programma van New Born Fit Mama waar ik nu nog steeds oefeningen mee doe. Zo werd ik al snel fit en viel ik rustig af. Nu zit ik nog 3 kilo boven het gewicht van voor de zwangerschappen, dus ik mag niet klagen. Gaat er ook nog wel af ;).

Lees ook: SPORTEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP? GEWOON DOEN.

Stokke Xplory Athleisure Grey
Ze trok het boekje ook weer van haar neus en mond af na de foto ;).

Wandelen

Onze zoon gaat sinds maart naar school en als het weer het toe laat haal ik hem lopend op. Het is zo’n tien (als ik snel loop) minuten lopen voor ons, dus dan heb ik weer lekker wat stappen behaald. Ik heb een Fitbit horloge, leuk om meteen te zien dat je goed bezig bent :). De kleuter is vaak moe uit school, dus dan doe ik hem ook nog eens in de rugdrager voor peuters en kleuters, die hadden we nog. Helemaal goed voor mijn conditie.

Stokke Xplory Athleisure Grey

Van Stokke ontving ik de Stokke Xplory Athleisure Grey. En sinds twee weken kan ik ‘m ook gebruiken voor ons meiske. Ze kan nog niet zelfstandig zitten, maar ik merkte dat ze de wandelwagen die we hadden, met zo’n gewone bak, niet meer leuk vond. Ze wilde om zich heen kunnen kijken en in zo’n bak ziet ze natuurlijk niets! Ik legde haar dan wel vaak op haar buik, maar dat hield ze ook maar even vol. Tijd om over te stappen dus. Met de Koelstra die we hadden had ik dat nog niet aangedurfd. Die kan niet zo ver in ligstand en is heel breed. Die is dus echt pas voor als ze zelf kan zitten.

De Stokke Xplory Athleisure Grey kun je heel ver in ligstand zetten, maar wel zo dat ze ook nog een beetje om zich heen kan kijken. Ze vindt het machtig! Onze dochter kraaide volop toen ik voor het eerst een ritje maakte met haar. Ze had zoveel meer te kijken!

Voordelen

De kap kun je in etappes open en dicht doen, je hebt hier speciale drukknopen voor. Aan de zijkant zitten luchtgaatjes voor zuurstof. Bij een felle zon kan ik dus de kap over haar heen trekken, er komt nog genoeg zuurstof door de onderkant en door de gaatjes aan de zijkant. Er is ook een deel in de kap van stof met gaatjes.

Ik kreeg er een bekerhouder bij die je apart kunt aanschaffen. Ideaal voor een flesje water of (dichte) koffiebeker tijdens een wat grotere wandeling.

Er staan handige filmpjes online voor het in- en uitklappen, dat is altijd zo’n gedoe bij kinderwagens!

En het grootste voordeel: onze dochter vindt het heerlijk. Ze kan fijn om zich heen kijken en slaapt er ook prima in als we een wat langere wandeling maken.

Ik krijg veel complimenten, iedereen vindt de wagen erg mooi, ook leuk om te horen!

Nadeel

Ik vind hem iets zwaarder rijden dan de kinderwagen die we hadden. Het is een kwestie van wennen denk ik, want ik kan het nog wel steeds met een hand bedienen.

Verbeteringen

De Stokke® Xplory® is nu ook vernieuwd. Zo is de hoogte beter verstelbaar om de baby te ondersteunen, ook fijn voor de kleinste kinderen dus. De overkapping is verlengd voor nog meer schaduw en bescherming. De voetsteun is samen met een fysiotherapeut ontwikkeld voor maximale steun voor de benen. En de zitting kunt zo hoog als jij zelf, zodat je in elkaars ogen kunt kijken. In mijn geval hoeft het dan niet zo hoog, ik ben nogal klein ;).

Je kunt alle uitvoeringen en kleuren bekijken op de site van Stokke.

BewarenBewaren

BewarenBewaren