Hoe ik makkelijk mijn uren bijhoud voor het nieuwe CAO

De eerste scholen zijn begonnen, dus het nieuwe CAO is ook in gegaan. Het gonst door onderwijsland. Hoe zal het nieuwe CAO uitpakken? Ik ben in ieder geval begonnen met mijn uren bij te houden. Ik heb er een goede tool voor gevonden, Paymo. Uren bijhouden CAO

Op mijn school heb ik verschillende taken. Ik sta drie dagen in de week voor de klas en ben daarnaast ICT-coordinator. Veel uur om in die drie dagen op te vullen dus. Ik ben heel benieuwd hoeveel tijd de taken in beslag nemen. Ik schreef al over de app Paymo in Geen tijd, geen geld, toch doen in het onderwijs.

Paymo

Voor de urenregistratie heb ik de tool Paymo gevonden. Ik zocht een gratis tool die ik online, op het dashboard van mijn laptop en als app op mijn telefoon kan gebruiken.
Een account is gratis, een account voor de hele school moet je betalen.
Ik krijg geen geld voor dit artikel. Ik deel graag met jullie hoe ik de tool gebruik en dus mijn uren goed in kaart breng.

Uren bijhouden

Deze week is voor ons in Midden Nederland het voorbereiden begonnen. Veel van de ICT taken kan ik al thuis doen. Ik ben dus al begonnen met de registratie.
Ik heb als eerste een account aangemaakt, de timer voor op mijn dashboard gedownload en de app gedownload op mijn telefoon.

Tool Paymo Dashboard
Tool Paymo Dashboard

In de online omgeving kan ik makkelijk projecten toevoegen. Ik heb er een voor de school en er een voor mijn bedrijf gemaakt. Hier kun je taken aan koppelen. Ik heb bijvoorbeeld de taken ICT, mail en het oudercommunicatieplatform erin gezet. Er komen vast nog taken bij. Dan weet ik straks ook echt hoeveel tijd alles kost.

Online omgeving Paymo
Online omgeving Paymo

Je kunt bijvoorbeeld je commissies en je werkgroepen erin zetten als taak. Links onderin vind je een knop die je kunt aanzetten als timer. Als ik begin met de mail, zoek ik de juiste taak op en zet de timer aan. En ook weer uit als ik stop.

App Paymo op iPhone
App Paymo op iPhone

Voor ICT word ik vaak weg geroepen voor een klusje. Ik kan dan de timer op mijn telefoon aanzetten en ook weer uit als ik klaar ben met de taak. De app is er voor Android en iOs. Alle apps synchroniseren met elkaar.

Uren overzicht

Uren overzicht in Paymo
Uren overzicht in Paymo

Zowel op mijn telefoon als in de online omgeving kan ik precies zien hoeveel tijd ik al heb gebruikt.

Efficiënt werken

Het werkt ook heel efficiënt. Als ik met een bepaalde taak bezig ben, ga ik niet even Facebook of mijn mail checken. Want de timer staat aan! Die moet ik anders steeds aan en uit zetten. Heel onhandig.

Korting!

Paymo biedt mijn lezers een korting aan van 60% op het betaalde account. Je hoeft alleen maar in te loggen in je account en te klikken op deze link. Bij de betaling gaat de korting eraf.

Hoe ga jij je uren bij houden voor het CAO?