Aan het einde van het schooljaar, meestal op de een na laatste dag, vieren we juffen- en meesterdag. Dat is de dag waarop alle leerkrachten tegelijkertijd hun verjaardag vieren. In mijn klas doe ik activiteiten zoals cake versieren, een ketting maken en en dansen we. Lees meer wat ik doe in Hoe ik mijn verjaardag vier in de klas

Verjaardag juf of meester

Hoe ik mijn verjaardag vier in de klas

Start van de dag

We beginnen elke dag met een inloop. De kinderen mogen verkleed naar school komen. Ik bewonder ze bij de deur. Ze mogen een plekje kiezen aan de tafels. Hier heb ik allerlei verjaardagskleurplaten neer gelegd en potloden.

In de kring

Na de inloop mogen de kinderen in de kring komen. We doen een korte modeshow. Ik laat bijvoorbeeld alle jongens tegelijk een rondje lopen in de kring om hun kleding te showen. Daarna zijn de meiden aan de beurt. Ik doe verslag van wat ik rond zie lopen. Dan mogen de kinderen de cadeautjes geven. Al hoef ik natuurlijk helemaal niets. Ik vind het wel altijd heel lief! Toch een tip dan ;). Het cadeautje van Hip en hot vind ik erg leuk. Ik ben dol op zelfgemaakte cadeaus!

Buiten spelen

De kinderen kunnen even lekker hun spanning eruit rennen buiten. Ook zien ze de kinderen uit de andere onderbouw klassen. Kunnen ze de kleding van elkaar bewonderen. Ik doe ook graag iets speciaals buiten, zoals stoepverfkrijt maken. En als het slecht weer is, spelen we spelletjes binnen.

Cakejes versieren

Een vast onderdeel voor mij elk verjaardagsfeestje: cakejes versieren. Ik koop een goedkope grote cake, slagroom, vruchtenhagel, hagelslag en jam en klaar zijn we!
Een collega kwam met het slimme idee om de plakjes cake in kartonnen bakjes te doen voordat je ze versiert. Zo heb je geen rommel op de tafel. Lekker uit het bakje laten eten. De Hema heeft hele mooie kartonnen bakjes. En ronde voor cupcakes, mocht je die willen kopen/bakken.

Veters rijgen

Met dropveters of rode snoepveters kun je mooie kettingen rijgen. Koop er Nibbits bij, of andere chips met een gat erin en laat de kinderen rijgen. Zo maken ze hun eigen snoepketting. Geef ze allemaal evenveel chips op de tafel, zodat ze genoeg hebben voor hun eigen ketting.

Disco

Een disco met eventueel stoelendans mag niet ontbreken op het feestje. Ik zet Spotify aan en laat de kinderen verzoek nummers kiezen. Succes gegarandeerd! De kinderen vinden het heerlijk om zelf te dansen.

Lunch

Voor de lunch nemen de kinderen bij ons op school zelf brood mee. Je kunt ook kant en klare pannenkoekjes kopen en opwarmen in de magnetron. Deze zelf laten versieren vinden de kinderen ook heel leuk.

Optreden

Als de kinderen het leuk vinden, mogen ze optreden in de klas. Ze kunnen dansen, op een liedje playbacken of een trucje doen. Ik bewaar daar zelf warme herinneringen aan van mijn eigen basisschooltijd.

Bingo

De kleuters vinden het fantastisch om te spelen, Bingo. Gynzy heeft een handige tool waarmee je bingo in afbeeldingen kunt spelen. De spelkaarten kun je daar ook afdrukken. Er zijn verschillende onderwerpen, zoals de zomer en kerst.

Film kijken

Als er nog tijd over is, kijken we een film. Ik ben heel blij met mijn Netflix abonnement, die ik ook dankbaar in de klas gebruik.

De kinderen in mijn klas weten nu misschien stiekem al wat we gaan doen deze week. Maar hopelijk houden de ouders die mee lezen dit als geheimpje. 😉

Nog meer tips?

Hoe zorg je voor een geslaagde meesters- en juffendag?

Wat doe jij op je verjaardag in de klas?