Hoe je makkelijk, snel en veilig foto’s kunt delen met ouders

Online zie ik vaak de vraag langs komen hoe je makkelijk, snel en veilig foto’s kunt delen met ouders. Wij gebruiken mijnalbum.nl. Dit online fotoalbum heeft gratis, uitgebreide ruimte voor scholen. Te beveiligen met een wachtwoord en via een app zijn de foto’s zo te uploaden. Ik deel graag hoe ik het gebruik. 

Snel, makkelijk en veilig foto's delen met ouders via Mijn Album

Schoolaccount

Wij hebben een speciaal account van mijnalbum.nl met de gehele school. Je kunt dit aanvragen op de site. Hierdoor hebben we een grote, gratis ruimte om de foto’s op te zetten. Je kunt met een login met verschillende mensen tegelijk inloggen, waardoor iedereen erbij kan.
De ouders hebben een wachtwoord gekregen, waardoor ze alle foto’s van de school en hun kind in een beveiligde omgeving kunnen zien. Dit is een optie en kun je apart instellen.

Uploaden

Mijnalbum.nl

Het uploaden op de computer is heel makkelijk. Je maakt een album aan, upload alle foto’s in een keer en dan is het even wachten tot ze erop staan. Vervolgens moet je de albums nog wel even openbaar (alleen voor de ouders met wachtwoord) maken. Anders blijft het album op privé staan.

De app

App mijnalbum.nl

Pas geleden ontdekte ik dat het uploaden met de app nog veel makkelijker is. Ik hoef de foto’s niet meer met een kabeltje van mijn telefoon te halen. Ik kan ze nu bijna met een druk op de knop uploaden naar de site.

App mijnalbum.nl foto's uploaden
Er zijn twee versies die je kunt gebruiken in de app. Je kunt de foto’s direct in de app uploaden. De foto’s worden dan automatisch in de map met als naam de datum van uploaden geplaatst.

Ik kies vaak voor de tweede optie. Ik klik linksboven in de app op albums. Dan word ik doorgestuurd naar de reguliere website waar ik de foto’s in de bestaande mappen kan plaatsen. Of een nieuwe map kan maken, waarvan ik zelf de naam kan kiezen.

Ik gebruik nu enkel nog de app. Geen gedoe meer met foto’s naar mezelf sturen, of geklungel met een kabeltje. Ik upload direct vanaf mijn telefoon. En tijdens het snelle uploaden kan ik van alles doen voor mijn klas. De ouders zien de foto’s supersnel.

iOs

Android

Wat ik doe met de foto’s in de klas

Ik zet vaak tijdens de inloop de map met alle groepsfoto’s op het digibord in een diavoorstelling (kan in mijnalbum.nl). De kinderen zien daardoor hun werk, kunnen het aan hun ouders laten zien en erover praten.
We hebben daardoor ook geen werkjes (lees: stapels met speelgoed) meer in de klas, die de kinderen graag willen bewaren. Ik maak er een foto van, de volgende dag zien ze het al verschijnen.

Ouderbetrokkenheid

Een mooie bijkomstigheid: de ouderbetrokkenheid is verhoogd. De ouders zien heel snel de foto’s van de klas. Ze weten wat er speelt in de klas, met welk thema’s we werken, welke activiteiten doen en wat we de kinderen leren. Ze kunnen daardoor goed communiceren met hun kind over school, wat het leren op school weer bevordert.

Ik krijg geen geld voor dit blog. Ik ben blij met de gratis service en laat graag zien hoe ik het zo makkelijk kan gebruiken.

Wat gebruik jij om foto’s te delen met ouders op school?